Dolar 32,4096
Euro 34,8029
Altın 2.435,92
BİST 9.949,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C

Dilsiz kulların çözümü “Sevgi”de

Dilsiz kulların çözümü “Sevgi”de
16 Şubat 2022 18:09
155
A+
A-

Son günlerde sokak hayvanları ve özellikle Pitbull cinsi köpeklerin insanlara saldırmaları, ülke gündemine bomba gibi oturdu.

Okan ERKAL (BURSA İGFA)- Bu konuya ilişkin Bursa’da bulunan, Bademli Sevgi Hayvan Barınma Evi kurucusu ve gönüllü hayvansever Mefaret Özmez ile konuştuk. Aynı zamanda Evsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin kurucusu da olan Mefaret Özmez, barınakların; özellikleri, çalışma sistemleri, kimlerin destek olduğu, gündemi meşgul eden sokak hayvanları saldırılarına ve özellikle Pitbull cinslerine değindi.

Mefaret Özmez, ”20 yıl önce bu barınakta neredeyse hiçbir şey yoktu. Telden birkaç tane kafes, eski bir bina vardı. Yaklaşık 13-14 sene önce dönemin Belediye Başkanı olan Recep Altepe buraya geldi. Ertesi gün ekipleri ile beraber bana burayı yeniden inşa etti. Bu dönem içinde de hala, büyükşehirden hem ulaşım hem mama konusunda destek aldığımız için Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

BURSA’NIN İLK GÖNÜLLÜ BARINAĞI

“Burası, Bursa hatta bölge için sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyonu açısından çok önemli bir yer. Biz burada 600 köpek, 300 kedi, 35 keçiye bakmaya çalışıyoruz. Bu tarz yerlerde, kliniği olan ilk barınağız. Umarım diğer barınma evlerinde de bu şekilde klinikler açılır” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’nde görevli, veteriner hekim Hakan Alıcı buradaki görevlerini şöyle anlattı. “İki veteriner ve bir tekniker arkadaşımızla buradayız. Tarım ve Orman Bakanlığının çıkarmış olduğu 5199 sayılı yasa gereği, sahipli hayvanlara bakamıyoruz. Sadece sokak hayvanlarına bakmakla yetkiliyiz” dedi.

Son olarak Pitbullar ile ilgili özel bir parantez açmak isteyen Merafet Özmez, “Şu zamanlarda çok fazla sahipli Pitbull gelmeye başladı. Pitbull’u olan insanlar korkuyor. Aslında devletimiz bu konuya ilişkin kolaylık sağladı. İl ve ilçe tarım, çip olaylarında büyük indirimler sağlıyor. Sizlerde il tarıma kaydını yaptırın, kısırlaştırın, çipini takın, sokağa çıktığınızda köpeğinize ağızlık takın. Bu şekilde bir cezası yok. Fakat bunları yapmadan sokağa çıkartır ya da başıboş bırakırsanız ancak o zaman yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Hangi ırktan olursa olsun, köpeğinizi sokaklara bırakmayın” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.