Dolar 32,4724
Euro 34,8410
Altın 2.423,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 20°C

Bursa Nilüfer eşitliği aradı

Bursa Nilüfer eşitliği aradı
29 Kasım 2021 10:09
166
A+
A-

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin, “Eşit miyiz?” temasıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Nilüfer Kütüphane Günleri, yazar Nil Sakman yürütücülüğündeki “Eşitliği aramak” isimli atölye ile sona erdi.

BURSA (İGFA) – 13 Kasım’da başlayan, alanında söz sahibi değerli isimlerin katıldığı Nilüfer Kütüphane Günleri, çevrimiçi olarak düzenlenen “Eşitliği aramak” isimli atölye ile sona erdi. Türkiye ve dünyada eşitlik kavramını sorgulayarak, eşitlik mücadelelerinin dünü ve bugününü  ele alan Kütüphane Günleri’nin kapanış etkinliği çevrimiçi olarak düzenlendi ve iki gün sürdü.

“Eşitliği aramak” isimli atölyenin yürütücülüğünü üstlenen yazar Nil Sakman, atölyenin ilk gününde temel kadın hakları, mücadelenin önemi, eril sistem içindeki eşitlik mücadelesi, çoğulculuk ve farklılıkların ortaya konulması gibi başlıkları ele aldı. Sakman, atölyenin ikinci gününde ise kadın hakları konusunda yaşanan güncel sorunları anlamak için konuyu, temel haklar bağlamında ele almanın yeterli olamayacağını belirtti.

Kadına yönelik bakış açısını anlamak için mitler, tarihi ve dini metinler ve edebiyat dünyasındaki eril bakış açısına ait örnekleri paylaşan Sakman, oluşturulan suni algılar ile beslenen ve altı çizilen biyolojik farklılıkların bir mühür ve sanki görülmez bir anayasanın değiştirilemez ilk üç maddesi gibi günümüzde süregelen şiddeti doğurduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.