Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Yağmurlu
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Yol çöktü, maliyeti köprü yapımını geçti

Yol çöktü, maliyeti köprü yapımını geçti
7 Ağustos 2021 16:20
459
A+
A-

Çöken yol skandallarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin en büyük asma köprülerinden birisi olan Nissibi Köprüsü’nün girişindeki yol, yanlış yapım nedeniyle çöktü. Adıyaman-Diyarbakır arasında ulaşımı sağlayan köprü 2015’te hizmete açılmış ve toplam yatırım maliyeti 80 milyon lira olmuştu.

Köprünün giriş tarafında yamaç üzerinde yer alan yol ise birkaç sene içinde çöktü. Araç geçişleri uzun süre tek şerit üzerinden sağlandıktan sonra, yolun düzeltilme çalışmaları başladı. Kazık sistemiyle düzeltilmeye başlanan yolun maliyeti 100 milyon liraya yaklaştı. Böylece yolun düzeltme maliyeti, köprü yapımında harcanan parayı geçti.

 

YANLIŞ İŞLEM YAPILDI

Atatürk Baraj Gölü üzerine inşa edilen Nissibi Köprüsü, eğimli zor bir arazide ulaşımı sağlıyor. 610 metre uzunluğundaki köprü açıldığından bu yana Adıyaman-Diyarbakır ve Kahta-Siverek arasında feribotla ulaşım kaldırıldı.

Ancak köprüye bağlanan yolların zeminlerine doğru işlem yapılmadığı için buralarda çökmeler meydana geldi.

 

MALZEMEDEN ÇALINDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ

Her gün binlerce aracın kullandığı Nissibi Köprüsü’nün girişindeki yolun çökmesi sırasında şans eseri herhangi bir aracın geçmemesi, faciadan dönülmesini sağladı.

SÖZCÜ’nün uzmanlardan edindiği bilgilere göre, yolun zemininde eksik malzeme kullanıldı. Yan tarafı uçurum olan yolda en az 30 santimetre (cm) boyutunda uygulanması gereken dolgular 5-10 cm kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.