Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 17°C
Çar 21°C
Per 22°C

Sincabı Hatırla

7 Ocak 2024 18:43
288
A+
A-

Araba kullanmayı hep sevdim özellikle de uzun yolda, hele yanında keyif aldığın insanlar varsa, bir de arşivinde sevdiğin müzikler, o yol varacağın noktaya bir an önce varma güdüsüne değil, yolculuğun tadını çıkarma keyfine dönüşür.
Bu nedenle midir bilemiyorum araba kullanmak hep terapi gibi gelir şanslıyım ki yıllarca araç kullanmam gereken bir işim oldu. Bilirsiniz ilaç sektörüne girebilmek için B sınıfı ehliyet şartı aranır. İlaç sektörünün en sevdiğim yanı seyahatleriydi çalışacağın üniteye varır varmaz bir koşturmaca bir hengame başlar o 24 saat yetmez insana, ertesi 24 saatte diğer ertesi 24 saatte;)

Hep bir koşturmaca ve yetişmen gereken işlerin vardır seni bekleyen, ya aklında ya da o an meşgul olduğun bir iş, o işi yapıyorken başka bir telefon gelir. Onu da yapman gerekir ya da bir telefon gelir yola çıkman gerekir, bir işi yapıyorken hepsi aklındadır. Kafanda sıraya koyarsın başka bir telefon gelir kafandaki sıra değişir, öncelik sırası değişir, değişir de değişir yıllarım böyle geçti zor ama keyifliydi..
İşlerin yoğunluğunun büyük bir kısmı gerçekte zihnimin yoğunluğuydu. Bir süre sonrada bu zihin yorgunluğundan doğan kaygılardı, işte o kaygılı durum varya eyvah orayı yönetemezsen
o kaygılar somatik şikayetlere, o somatik şikayetler sayısız branşta uzman doktoru gezdirir sana..
bazı yaşlı teyzeler hastalıklarına tutunur tamam onu anlarım saygı da duyabilirim de bu da ne? daha çook yapacak iş var, hedefler var.. var da var işte bu noktada burayı yönetemezsen hoop kaygı alanı seni esir alır o girdabın içinden çıkmak meseledir.

Bir eğitim esnasında şöyle bir detaya yer vermişti hocam. Bir üçgen çizdi tahtaya üçgenin tepe köşesine ‘Hedefler ve Hırsları’ yerleştirdi, diğer köşeye ‘Gerçekler ve Kaynaklar’, diğer köşesine yazmadan şunu açıkladı: “Hayat oyununda hedeflerine giderken hayatı süper gerçekçi yada süper hırslı yaşarsan hayat çekilmez bir hal alır, bu dengeyi kurarken üçgenin diğer köşesine espriyi, mizahı yerleştirmezsen denge kaybolur. Çekilmez olur diğer uca alakasız bir şey yazdı: Sincap”
İşte tüm bu oyunda dengeyi kurmak adına hayatta sağlıkla kalman için esprili yanını, espriyle bakmayı(sincabı ) kaçırırsan hayatın çekilmez bir hal alır.
Kaygılar birikip de seni uçurumun kenarına sürüklemeden, kaygı alanında olduğunu hisset, farket ve yavaşla kendine o alanın içinde tatliş bi alan aç seni gülümseten..
Konfor alanını bir çember gibi düşünürsek, çemberinin dışı heyecan ve kaygı alanıdır. Hep konfor çemberinde kalmak seni köreltirken hep kaygı çemberinde kalmakta sağlığını bozar. Hayatın bir dengeden oluştuğu varsayımıyla burada da dengeyi kurmak aslolandır. En güzel şeyde kişinin kendini farkedip içinde bulunduğu durumu yönetebilmesidir. Çünkü farkındalık, davranış değişikliğine giden kapıyı aralar, kendini yönetebilmeni sağlar eğer başarabilirsen.. Ne güzel bir yerdir orası..
Bunun için;
Kendine, yaptıklarına, biraz gözlemci olarak bakmaya ne dersin? Zihnini yavaşlatıp kendini farketmeye, biraz kendini izlemeye ne dersin? nelere,nasıl tepkiler veriyorsun? bir de buradan bakabilirmisin? Sence denemeye değer mi?
İlaç sektöründe olduğu gibi bir çok alanda da yaptığımız işler dışında, zihinde biriken o konulara, takılı kalan düşüncelere, hastalıklara davetiye çıkarmamak için zihni boşaltmanın en kısa ve en anlamlı yolu.. Kendini gözlemle ve sincabı hatırla..
Sağlıkla ve Sevgiyle kal.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
21 Ocak 2024 13:01
20 Nisan 2024 08:27
28 Şubat 2024 08:50
16 Ocak 2024 13:55
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.