Dolar 32,3620
Euro 34,6628
Altın 2.391,58
BİST 10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Yağmurlu
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Kadıköy’de binalara karekodlu afet levhaları asıldı

Kadıköy’de binalara karekodlu afet levhaları asıldı
21 Aralık 2021 13:39
161
A+
A-

Kadıköy Belediyesi, olası afetlere karşı Kadıköylülerin toplanma alanına gidebilecekleri noktaya en kısa güzergahtan ulaşmayı sağlayan Karekod levhalarını ilçede bulunan 18 bin 200 binaya astı. Karekod uygulaması, yerel yönetimler tarafından yapılan en kapsamlı çalışma olma özelliği taşıyor.

İSTANBUL (İGFA)-  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) belediyelere bir yazı göndermiş ve ilçelerdeki deprem toplanma alanlarını gösterecek şekilde levha, sticker, karekod hazırlanmasını önermişti. Kadıköy Belediyesi de hızlı bir şekilde harekete geçerek ilçede bulunan toplam 18 bin 200 binaya karekod levhaları astı. Karekod levhalarında olası afet durumlarında bina sakinlerinin toplanacakları alanları ve bu alanlara en kısa yoldan nasıl ulaşılacağı bilgisi yer alıyor. Bina sakinleri bu uygulamanın nasıl çalışacağı konusunda da bilgilendirildi. 

Kullanıcılar, telefonları ile karekod okuması yaptıktan sonra, Kadıköy Belediyesi’nin web sayfasındaki haritaya ulaşacaklar. Afet yönetimi çerçevesinde Kadıköy’deki 21 mahalle, Afet Yerleşim Bölgeleri ismi verilen 8 bölge şeklinde haritalandırıldı. Harita, tüm mahallelerinde seri şekilde organize olmak, acil müdahale gerektiren alanlara en kısa ve etkili yoldan kaynakların aktarılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. Harita üzerinde yeni bilgi akışı ile sürekli veri güncellemesi yapılıyor. Toplanma alanlarının yanı sıra enkaz döküm alanları, çadır alanları, eczaneler, depolama alanları, hastaneler, polis merkezleri, itfaiye gibi yerler de haritada belirlenmiş durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.