Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 18°C

Geçmeyen topuk dikeni ağrılarına ‘radyofrekans’ tedavisi

Geçmeyen topuk dikeni ağrılarına ‘radyofrekans’ tedavisi
19 Temmuz 2023 12:58
24
A+
A-

Geleneksel tedavilere dirençli olan ve yeterli düzeyde fayda görmeyen olgularda “Radyofrekans Ablasyon” yönteminin kullanıldığını ifade eden Op. Dr. Yaşar Akdoğan, kronik topuk ağrısı tedavisinde bu yöntemin uygun hastalara uygulandığında bir defada yüzde 85’in üzerinde başarı elde edilebildiğini belirtti.

BURSA (İGFA) – Nev Esentepe ve Bandırma Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Yaşar Akdoğan, geçmeyen topuk dikeni ağrılarında “Radyofrekans Ablasyon” tedavisinin yeri ve nasıl uygulandığı hakkında bilgiler verdi.

En sık belirtisinin topuğun iç kısmında ayağın altındaki ağrı olduğunu aktaran Akdoğan, ağrının en çok sabah yataktan kalktıktan sonraki ilk 2-3 adımda hissedildiğini, hastaların bunu; ‘sabah ilk kalktığımda sanki kırık cam parçalarına basıyorum’ şeklinde ifade ettiğini söyledi.

Ayrıca bu rahatsızlığa sahip kişilerin uzun süre ayakta kalma sonucu ya da uzun süre oturduktan sonra yürümeye çalışırken ilk birkaç adımda şiddetli bir ağrı hissettiğini, bu şikayetlerin sporcularda ise özellikle egzersiz sonrası ağrı olarak kendini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Op. Dr. Yaşar Akdoğan, bu şikayetlerle gelen hastaların tanısı konduktan sonra kişi uygunsa “Radyofrekans Ablasyon” tedavisini önerdiklerini belirtti.

DİĞER YÖNTEMLERDEN FARKLI

Radyofrekans Ablasyonu diğer yöntemlerden ayıran en önemli özelliğin bir defada kalıcı sonuca ulaşılması olduğunu belirten Akdoğan, bu yöntemin ağrıya neden olan ve plantar fasiite bağlı ağrıyı taşıyan ufak milimetrik sinirleri radyofrekans (RF) enerjisi ile yakmaya dayandığını söyledi.

Akdoğan, “Hastanın işleme uygun olup olmadığına deneme enjeksiyonu ile karar verilir. Yakılacak olan sinir bölgesine yaklaşık 0.5 cc lokal anestetik enjekte edilir eğer hasta bu enjeksiyondan fayda görürse bu işleme uygun bir aday olarak değerlendirilir. İşlem sonrasında hasta evine dönüp günlük yaşamına devam edebilir. Bir günlük evde dinlenmenin sonrasında normal yaşantısına dönebilir” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.