Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Yağmurlu
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

CHP’li Demirel: “13 yıldır neden beklendi?”

CHP’li Demirel: “13 yıldır neden beklendi?”
5 Ağustos 2021 12:25
274
A+
A-

Marmara Denizi’ne kıyısı olan bölgelerde oluşan ‘deniz salyası’ ile ilgili Mayıs ayı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a mektup yazan 22 ve 23. dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’e yanıt iki ay sonra geldi.

BURSA (İGFA) – 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a mektubuna Bakanlık adına Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan imzasıyla cevap verildi. 

13 YILDIR NEDEN BEKLENDİ?

Sorulara 6 Haziran’da imza altına alınan  Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde verilen yanıtlar karşısında Kemal Demirel, 2008 yılından bu yana aralıklarla görülen bu sorun karşısında Bakanlığın harekete geçmesi için neden yıllarca beklediğini sordu. “Marmara Denizi’nin olabildiğinde kirletilmesi sonucu can çekişmesine yol açan sorunun bugünkü hale gelmesinde bugünkü iktidarın sorumluluğu vardır” diyen Demirel, eski bir Çevre Bakanı’nın ‘Arıtma tesislerini sadece gündüz denetliyorduk, geceleri denetleme yapmıyorduk’ sözlerinin sorumluyu gösteren bir ifade olduğunun altını çizdi. 

22 ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiği mektuba verilen cevapta bazı sanayi tesislerine kesilen para cezaları ve kapatma cezalarından söz ediliyor olmasına karşın gerekçelerinin belirtilmediğini ifade etti. Mektuba cevabın genelleme yapılarak yazıldığını belirten Demirel, “Arıtma tesisleri olmadığı için kapanan kaç işletme var, arıtma tesisleri olduğu halde tam kapasite çalışmayan kaç işletmeye ceza yazıldı, arıtma tesisi olduğu halde arıtmayı çalıştırmayan var mı gibi soruların cevabını bulamadık. Bunların da cevaplanmasını beklerdim. Sonuç itibarıyla denizdeki oksijeni 2-3 saatte yok eden ve denizin içini kaplayan müsilajın önlenmesi ile ilgili bir çalışma gözükmüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.