Dolar 32,3729
Euro 34,6838
Altın 2.416,31
BİST 10.049,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Kocaeli’de Hereke kilim motifi şekilleniyor

Kocaeli’de Hereke kilim motifi şekilleniyor
24 Kasım 2021 15:59
149
A+
A-

Kocaeli’de yeni yürüyüş yolu projesinde birinci etapta yer alan Hereke kilimi motifi şekillenmeye başladı. 2 ve 3. etap için de çalışmalar sürüyor.

KOCAELİ (İGFA) – İzmit merkezinde ticaretin ve günlük yaşamın odak noktası olacak Yeni Yürüyüş Yolu projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yürüyüş Yolu’nu halkın günlük kullanımının yanı sıra ticaretin de merkezi konumuna getirecek projenin 1. etabında yer alan Hereke kilim motifi dikkat çekiyor. Projenin 1. etabında yer alan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde kent mobilyaları yerleştirilmeye başlandı.

Yapılan çalışmalar sayesinde önümüzdeki 30 yıl boyunca Yürüyüş Yolu’nun çevresinde yer alan 200 bina ve yüzlerce iş yerinde alt yapı sorunu yaşanmayacağını belirten yetkililer, alt yapı çalışmaları yapılırken çevredeki binalarda yaşayanlar ve iş yerlerinin çalışmalardan etkilenmemesi için azami gayret gösterdiklerini de kaydetti.

Yeni Yürüyüş Yolu projesinde Hürriyet Caddesinin yayalaştırılmasıyla birlikte yaya kullanım alanı 26 bin metrekareden 36 bin metrekareye çıkarılıyor. Tarihi çınar ağaçlarının ve diğer ağaçların özenle korunduğu projede yeşil alanlar da artırılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.