Dolar 32,5073
Euro 34,8975
Altın 2.433,11
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 18°C

Borusan Holding’e ‘FEM’ sertifikası

Borusan Holding’e ‘FEM’ sertifikası
11 Aralık 2020 15:18 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2020 15:20
459
A+
A-

Borusan Holding, KAGİDER’in uygulamaya aldığı FEM sertifikasını alacak.

Borusan Holding, işe alım, eğitim, kariyer planlama, iletişim gibi alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamalarıyla KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına son vermek için uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına son vermek için Dünya Bankası’nın teknik desteği, PriceWaterhouseCoopers ve EY iş birliğiyle geliştirerek uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifika programı iş dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Borusan da FEM sertifikasına hak kazanan şirketler arasına girdi.

Yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışmalarıyla iş dünyasının öncüleri arasında yer alan Borusan Holding işe alım, eğitim, kariyer planlama, iletişim gibi alanlarda cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.

HERKESE AÇIK DAVET

KAGİDER Başkanı Emine Erdem Borusan’ı FEM sertifikasına layık bulunması nedeniyle tebrik etti. Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Borusan Grubu’nun fırsat eşitliğinin sağlanmasına verdiği önem çok önemli. Yıllardır bu alanda yaptıkları çalışmaları biz de yakından takip ediyoruz.  Bu sertifikaya hak kazanan kurumlar yapıları, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadının güçlenmesine duyarlı kurumlar. FEM sertifikasıyla bunu ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde de tescil ettiriyorlar.”

FEM Sertifikasını aldıkları için mutlu olduklarını vurgulayan Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ise şunları söyledi:

 2015 yılından bu yana “Borusan Eşittir” platformumuz çatısı altında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Borusanlı kadınların profesyonel gelişimlerini erkeklerle eşit koşullarda sürdürdükleri ve eşit fırsatlara sahip oldukları bir iş ortamı yaratmak bizim için oldukça önemli. Bu yaklaşımı hayata geçirirken bir yandan tüm grup şirketlerimizde toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen bir kurumsal kültürün kökleşmesi ve sürekli güçlenmesi için çalışıyoruz; bir yandan da somut İnsan Kaynakları politikalarıyla eşitlikçi iş ortamını geliştirme ve pekiştirme yolunda adımlar atıyoruz. Bu yıl uygulamaya koyduğumuz Cinsiyet Gözlüğü programı kapsamında kadın çalışanlarımızın ve yöneticilerimizin sayısını artırmak yönünde somut hedefler koyduk. Başta CEO’muz Erkan Kafadar olmak üzere bütün genel müdürlerimiz bu politikaları uygulayacaklarını taahhüt ettiler. Bu bakımdan iş dünyasında önemli ve öncü bir adım attık. Son derece titiz bir değerlendirme sürecinden geçtikten sonra hak kazandığımız FEM sertifikası, fırsat eşitliğini güçlendiren kurumsal çalışmalarımız için önemli bir destek oluşturuyor. İş dünyasındaki dönüşümü destekleyen bu programı hayata geçiren KAGİDER’e teşekkür ederim. Bu alandaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

SIKI DENETİM SÜRECİ

FEM sertifikası işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamayı ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermeyi amaçlıyor. Bu program ile birlikte; iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek üzere özel sektöre destek olmak, istihdam ve kazançlarda eşitliği destekleyerek Türkiye iş gücünde kadının üretkenliğini artırmak, ayrıca iş dünyasında fırsat eşitliği prosedürlerini teşvik etmek hedefleniyor.

FEM programı kapsamında kurumlarda bağımsız denetimden geçen konular ise şöyle sıralanıyor: Yönetimin fırsat eşitliği konusundaki taahhüdü, işe alım ve seçmede fırsat eşitliği, eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik, performans değerlendirme ve terfide fırsat eşitliği, kariyer destek uygulamaları, geribildirim ve şikayetlerin izlenmesi, iletişim ve kurumsal reklamlar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.