Dolar 32,2142
Euro 34,6969
Altın 2.444,40
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 23°C

Türkiye’nin ilk orman kütüphanesi

Türkiye’nin ilk orman kütüphanesi
28 Eylül 2021 16:48
206
A+
A-

KOCAELİ(İGFA)-  Çocuk hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı ve çadır kamp alanları olan Ormanya, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında Ormanya alanı içerisinde yer alan asırlık çınarların değerlendirerek ilk orman kütüphanesi yapıldığını belirten Başkan Büyükakın, ““Yaban Yaşam Alanı’nda yaşayan kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan ve yılkı atlarındaki çoğalmalar yüzlerimizi güldürdü. Kızıl geyiklerde 18, karacalarda 5, alageyiklerde 13, ceylanlarda 12 ve yılkı atlarındaki 5 doğumla birlikte Yaban Yaşam Alanı toplamda 179 yaban hayvanına ev sahipliği yapıyoruz” dedi. 

Başkan Büyükakın tarafından, Ormanya içerisinde yer alan doğa okullarında 1524 çocuğa eğitim verilirken, ata binenlerin sayısının 3893 olduğu ve kamp konaklama alanlarında 3765 kişinin misafir ediliği belirtildi. Bunun yanında Yaban Hayatı Tedavi Kliniğinde 844 hayvanın tedavi edildiğini söyleyen Başkan Büyükakın” “Ormanya, kendi içerisinde büyük bir zenginliği ve hayvanlar açısından da özgürlüğü ifade ediyor. Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yaralı leyleklerden tekrar göç edemeyecek, doğaya dönemeyecek durumda olan Düşkün Leylekler için özel bir alan hazırlandı. Osmanlı Döneminde ilk defa göç yorgunu ve düşkün leylekler için hazırlanan Gurabane-i Laklakan olarak adlandırılan sağlık merkezinden esinlenilerek, bir benzeri Ormanya’da hizmete girdi. 600 metrekare açık, 90 metrekare kapalı alana sahip Düşkün  Leylekler evinde şu anda 20 leylek bulunuyor. Ormanya’nın şehrimizin turizm noktalarından önemli bir yere sahip olması, vatandaşlarımızın dört buçuk milyona ulaşan ziyaretiyle artık Türkiye’nin çok önemli bir markasıdır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.