Dolar 32,2823
Euro 34,8144
Altın 2.412,36
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 14°C
Cts 18°C

Limanlar Yönetmeliği’nde ‘kılavuz’ kurallarında değişiklik

Limanlar Yönetmeliği’nde ‘kılavuz’ kurallarında değişiklik
27 Nisan 2023 11:49
66
A+
A-

Limanlar Yönetmeliği’ne göre yakıt ikmali esnasında kılavuz kaptan ve römorkör zorunluluk halleriyle ilgili güncelleme yapılarak, uyulması gereken kurallarda değişikliğe gidildi.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Limanlar Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik yaptı. Söz konusu değişikliğe ilişkin yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

 

YAKIT İKMALİNE KILAVUZ KAPTAN ZORUNLULUK HALLERİ

Buna göre, Limanlar Yönetmeliği’nin 13. maddesinin 7’nci fıkrasında yer alan yakıt ikmail için yükünü almak üzere kıyı tesisine yanaşıp ayrılan bin grosston ve daha küçük ikmal gemilerinin kılavuz etap seyri olan sahalardaki etap seyirleri de dahil olmak üzere kılavuz kaptan almak zorunda olmadığı belirlendi.

Söz konusu fıkrada, “1001 GT ile 3000 GT arasındaki yakıt ikmal gemileri ile ana tahrik sisteminin alternatif ve çevre dostu enerji kaynakları ile sağlandığı belgelendirilmiş 1001 GT ile 5000 GT arasındaki yakıt ikmal gemileri, İdare tarafından süresi ve kapsamı belirlenen mesleki eğitimi almış olan bir kaptan tarafından sevk ve idare edilmek kaydıyla, kılavuz etap seyri olan liman sahalarındaki etap seyirleri ile demirleme operasyonları da dâhil olmak üzere, kılavuz kaptan ve römorkör almak zorunda değildir” şeklinde güncelleme yapıldı.

Ayrıca, söz konusu belirlenen hükümlere uymayan kılavuzluk veya römorkörcülük hizmeti verenlere, özel mevzuatı bulunmaması halinde 10 bin TL’den 3 milyon 312 bin 913 TL’ye kadar idarî para cezası verileceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.