Dolar 48,1350
Euro 56,2420
Altın 7.125,25
BİST 14.676,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
31°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 29°C
Pts 30°C

Kestel’de sünnet şöleni coşkusu

Kestel’de sünnet şöleni coşkusu
26 Ağustos 2026 12:01
62
A+
A-

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kestel Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katıldı. Çocukların ve ailelerin mutluluğuna ortak olan Başkan Erol, sünnet heyecanı yaşayan çocukları bu özel günlerinde yalnız bırakmadı.

Kestel Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni, bu yıl da çocukları ve ailelerini bir araya getirdi. Kestel’de uzun yıllardır sürdürülen ve ailelerin en özel günlerinden birine ortak olan şölen, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kestel Amfi Tiyatro’da düzenlenen programa Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un yanı sıra Kestel Kaymakamı Emre Zeyrek, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, davetliler, sünnet çocukları ve aileleri katıldı.



Şölen öncesinde sünnet çocukları ve aileleri Kestel Meydanı’nda bir araya geldi. Konvoy öncesi Vani Mehmet Camii’nde çocuklar için dualar edilirken, dua programının ardından sünnet çocukları aileleriyle birlikte oluşturulan konvoy eşliğinde Kestel Amfi Tiyatro’ya geçti. Renkli görüntülere sahne olan konvoyun ardından şölen programı, Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı.

Mehter marşlarıyla başlayan şölende çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Ferhat Erol, sünnet heyecanı yaşayan çocukların mutluluğunu paylaşırken ailelerle de bir araya geldi. İlçe protokolünün ve Kestellilerin çocukların sevincinde buluştuğu program, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu.

Başkan Erol Çocukların Heyecanına Ortak Oldu

Program boyunca sünnet çocuklarını ve ailelerini yalnız bırakmayan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Ailelerin de heyecanını paylaşan Başkan Erol, çocukların bu özel günlerinin güzel bir hatıraya dönüşmesi için hazırlanan programın her anında onların yanında yer aldı.

Şölen kapsamında Başkan Ferhat Erol ve Kestel Kaymakamı Emre Zeyrek, sünnet çocuklarına hediyelerini takdim etti.

Programda çocuklara ve ailelerine hitap eden Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, sünnet geleneğinin taşıdığı manevi öneme dikkat çekti. Kestel Belediyesi olarak uzun yıllardır sürdürdükleri Sünnet Şöleni’nin artık ilçenin geleneklerinden biri haline geldiğini belirten Başkan Erol, çocukların sünnetlerinin Kestel Devlet Hastanesi’nde güvenli ve hijyenik şartlarda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çocukların kendileri için taşıdığı değerin altını çizen Başkan Erol, “Bizim için her bir çocuğumuz ayrı bir kıymet, ayrı bir emanet. Çocuklarımız bize aileleri tarafından emanet ediliyor. Biz de bu emanete sahip çıkmak, onu korumak ve geleceğe en güzel şekilde hazırlamakla mükellefiz.” dedi.

Anne ve babaların çocuklarının bu özel gününde yaşadığı heyecanı paylaştığını belirten Başkan Erol, çocuklara da gelecek yaşamlarında sağlık, huzur ve başarı diledi. Başkan Erol, çocukların vatanına, milletine, ailesine ve Kestel’e hayırlı evlatlar olarak yetişmeleri temennisinde bulundu.

Şölen Karagöz Ve Hacivat’la Tamamlandı

İkramlar ve çocuklara yönelik etkinliklerle devam eden Geleneksel Sünnet Şöleni’nin finalinde Karagöz ve Hacivat sahne aldı. Geleneksel gölge oyununun sevilen karakterlerini ilgiyle takip eden çocuklar, gösteri boyunca keyifli anlar yaşadı.

Kestel Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni, çocukların neşesi ve ailelerin mutluluğuyla sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.