Türk dünyası özel konserinde 400 sanatçı buluştu
Türk Dünyası Özel Konseri Coşkuyla Gerçekleştirildi
Türk Devletleri Teşkilatı, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türk Dünyası Özel Konseri düzenledi. Bu etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın sevincini Türk dünyasının müzikal ve sahne geleneğiyle bir araya getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşen konsere katılarak sanatçılar ve sanatseverlerle bayram coşkusunu paylaştı. Ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da konserde hazır bulundu.
400 SANATÇI AYNI SAHNEDE
Şef Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konsolda sahne alarak Murat Karahan, Zarina Altynbayeva ve Türk dünyasının önemli solistlerine eşlik etti. Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen, özel konuk olarak katıldığı bu etkinlikte toplam 400 sanatçının Cumhuriyet’in 103’üncü yılı için aynı sahnede yer almasını sağladı.
SAHNEDE HEYECAN TRİBÜNLERE TAŞINDI
Ankara Arena Spor Salonu, konser boyunca coşkulu izleyicilerle dolup taştı. Sanatçıların seslendirdiği eserler ise izleyiciler tarafından alkışlarla desteklendi. Solistlerin ve koroların performansları, dans topluluklarının gösterimleriyle geceye renk kattı. Türk dünyasının değişik bölgelerinden gelen sanatçılar ve sanatseverler, Cumhuriyet Bayramı’nın mutluluğunu beraber yaşadı.
BAKAN ERSOY: CUMHURİYETİMİZİN 103.YILINI TÜRK DÜNYASININ ORTAK SESİYLE KUTLUYORUZ
Bakan Ersoy, konserle ilgili sosyal medya üzerinden, “400 sanatçı, aynı sahne, aynı coşku… Cumhuriyetimizin 103. yılını Türk dünyasının ortak sesiyle kutluyoruz!” şeklinde bir paylaşım yaptı.
“ORTAK KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİĞİNİ VE KARDEŞLİĞİMİZİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDU”
Konserin Türk dünyası için taşıdığı kültürel önemi vurgulayan Ersoy, şunları belirtti: “Bu gece aynı sahnede buluşan Türk dünyasının sanatçıları, ortak kültürümüzün zenginliğini ve kardeşliğimizin gücünü bir kez daha ortaya koydu. Farklı coğrafyalardan yükselen sesler, Cumhuriyetimizin coşkusunda birleşti.” Ersoy, kültür ve sanatı kullanarak Türk dünyası arasındaki bağı güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Ersoy, gecedeki emeği geçen sanatçılara ve topluluklara teşekkür ederek Cumhuriyet’in 103’üncü yılını kutladı.
İKİNCİ BULUŞMA KÜLLİYE’DE
TDT Cumhuriyet Bayramı Konserleri, 29 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek özel bir programla devam edecek. Türk Devletleri Teşkilatı’nın üye ülkelerinin liderlerine yönelik yapılan bu etkinlikte Dimash Qudaibergen, kendi müzik grubu ile sahne alacak.
