Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Egeli ihracatçılar pozitif ayrımcılık istiyor

Egeli ihracatçılar pozitif ayrımcılık istiyor
17 Şubat 2022 09:59
177
A+
A-

Merkez Bankası’nın yeni kredi programlarını devreye almaması nedeniyle sermayeleri azalan ihracatçılar, KDV iadelerinin hızlanmasını talep etti.

İZMİR (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı yetkilileri ‘Paydaş Buluşmaları’ kapsamında sektör temsilcileriyle, Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

Ziyarete, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yener ve Daire Başkanları katılırken, Birliklerimizi temsilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle yer aldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, KDV iadelerinin hızlanması gerektiğini böylece uluslararası alanda rekabetçiliğin korunabileceği görüşünü savundu. Pandemi ve kurdaki dalgalanmalar ihracatçının öz sermayesini erittiğini ifade eden Eskinazi, “Biz döviz bazında ihracatımızı artırmaya çalışırken TL sermayelerimiz yarıya düştü. Merkez Bankası politikaları yüzünden krediler de azaldı. İhracatçılarımız zor bir pozisyondayken KDV iadesinde pozitif ayrımcılık istiyoruz. Mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde KDV’lerimizi almak istiyoruz. Her sektörün kendine özgü dinamikleri var. Devreden KDV’lerimizde de sıkıntılar mevcut” dedi.

Şu anki konjonktürde krediye ulaşmanın zor olduğunu, teminat mektubunun da kredibiliteyi etkilediğini söyleyen Eskinazi, ihracatın gerçekleşmesi için rahatlatıcı önlemlerin devreye alınması gerektiğini belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı yetkilileri ise Gelir Dairesi Başkanlığı’nın KDV’lerin iadesi konusunu gündeme aldığını, ciddi ölçekli çalışmaların yapıldığını kaydetti. Yetkililer, her sektörün kendine özgü mal alım ve satımları konusunda vergileri doğrudan analiz etmek için sektörel denetimler gerçekleştirdiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.