Dolar 32,2602
Euro 34,8264
Altın 2.423,34
BİST 10.084,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

İzmir’de salçalık domates üreticileriyle istişare edildi

İzmir’de salçalık domates üreticileriyle istişare edildi
3 Ağustos 2021 12:55
287
A+
A-

Türkiye’de salçalık domates üretiminde 3. sırada yer alan İzmir’de faaliyet gösteren salçalık domates fabrikaları temsilcileri ile 2020 yılı üretiminin değerlendirilmesi, 2021 yılı üretiminin planlanması, taleplerin ve sorunların görüşülmesi için bir toplantı düzenlendi.

İZMİR (İGFA) – İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda domates üreticilerinin sorunları, firmalardan beklentileri fabrika temsilcisine iletilirken, firmalarında sıkıntıları gündeme alınarak 2021 yılında nasıl bir yol izleneceği istişare edildi.

Firma temsilcilerini tek tek dinleyen ve üreticinin beklentilerini ileten Özen, “Üreticilerimiz, ürününü satamadığı, pazarlayamadığı sürece üretimin hiçbir değeri yok. Onlar olmazsa tarımsal üretimin olmayacağını biliyoruz. Bugün İzmir’e baktığımız zaman 3.6 milyon dönüm tarım arazisi olan bir şehir. 155 civarında bir ürün çeşitliliğimiz var. Domates de bu şehirde 900 bin ton gibi bir üretim miktarıyla en önemli ürünlerimiz arasında” dedi.

Toplantı da belirtilen, ilgili firma yetkililerinin üreticilerden talepleri ise şu şekilde sıralandı:

Sözleşmeleri üreticilerin direkt ilgili firmalar ile yapmaları, makineli hasat yapacak üreticilerin mutlaka toprak işleme ve dikim yöntemini makineli hasada uygun şekilde yapmaları, hasat olgunluğuna gelmemiş, istenilen BRİX değerine ulaşmayan ürünlerin hasat edilmemeleri, hasadın ürün olgunluğuna göre kademeli olarak hasat edilmesi, sözleşmede miktarı belirtilen, alıcı firmanın önerdiği alan kadar üretim yapılması, sözleşmede belirtilen özellikte ürün yetiştirilmesi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.