Dolar 32,2588
Euro 34,9115
Altın 2.440,98
BİST 10.206,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

Ankara’da ‘Prof. Dr. Erol Göka Kütüphanesi’ açıldı

Ankara’da ‘Prof. Dr. Erol Göka Kütüphanesi’ açıldı
15 Ağustos 2022 15:49
81
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Psikiyatr Prof. Dr. Erol Göka’nın isminin verildiği Ankara’daki Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin açılışına katıldı.

ANKARA (İGFA) – Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesinin tamamlanmasının ardından mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve ülkenin meselelerini dert edinmiş, çözüm üretmeye çalışmış aydınlarla kültür ve sanat insanlarının isimlerinin kütüphanelere verilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar İstanbul’da Doğan Hızlan, Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu, Mustafa Kutlu, İhsan Fazlıoğlu, Mehmet Genç’in isimleri okul kütüphanelerine verilerek bu mekânların açılışı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Ankara’da Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi Prof. Dr. Erol Göka Kütüphanesi Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Prof. Dr. Erol Göka’nın katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okula adını verilen Hasan Celal Güzel’in Türkiye’nin vesayet odaklarından arındırılması için mücadele ettiğini belirterek Güzel’i rahmetle andığını söyledi.

Aydınların isminin kütüphanelere verilmesi projesinin temel özelliğinin okulların ve öğrencilerin bu isimlere emanet edilmesi olduğunu anlatan Özer, Prof. Dr. Erol Göka’nın da ayda en az bir kere öğretmenler, öğrencilerle bir araya gelmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında iki ayda 16 bin 361 kütüphane yaptıklarını, okul kütüphanelerindeki kitap sayısının da 28 milyondan 70 milyona çıkarıldığını ifade eden Özer, yıl sonunda sayının 100 milyona ulaşacağını söyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak çocukların hem akademik olarak nitelikli yetişmeleri, eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi, her öğrencinin en nitelikli eğitime kavuşabilmesi ve aynı zamanda dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilmesi için çok sayıda farklı projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl mesleki eğitim ve sektörü eşleştiriyorsak burada da kültür insanlarımızı, bilim insanlarımızı çocuklarımızla, öğretmenlerimizle buluşturuyoruz. Birlikte hemhâl olsunlar, konuşsunlar. İstanbul’da başlatmış olduğumuz bu projeyi bugün itibarıyla Ankara’da devam ettiriyoruz. Burada da yıllardan beri kendi alanında farklı okumalara imkân veren ve medeniyetin kodlarıyla yeni çıkarımlar yapmak için çırpınan kıymetli Hoca’mızın ismini vermek istedik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.