Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Akademik çalışmalara büyük katkı sağlıyor

Akademik çalışmalara büyük katkı sağlıyor
8 Eylül 2021 09:48
418
A+
A-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı’na son 4 yılda yapılan yatırımlar sağlık hizmetlerinin kalitesini artırırken akademik çalışmalara da büyük katkı sağlıyor.

İZMİR (İGFA)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 1957 yılında kurulan Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, dermato-onkoloji, dermatolojik alerji, fototerapi, dermatolojik cerrahi gibi geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunuyor. Dermatoloji cilt hastalıkları konusunda dünyada akademik açıdan en üst düzeydeki cihazlardan birisi olan konfokal mikroskop cihazına sahip olan klinikte özelleşmiş birimler de bulunuyor.
HİZMET KALİTESİ ARTIYOR
Teknolojinin gelişmesiyle hastalıkların teşhis ve tedavilerinin de farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken Rektör Budak, “Bu teknolojiyi yakından takip edip birimlerimizdeki tıbbi cihazları yenileyerek ve güncelleyerek hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Son 4 yılda adeta yatırım atağına kalkmış durumdayız. Hastanemizde uzun yıllardır yenilenmeyen alt yapı ve tıbbi cihazları yeniliyor ve güncelliyoruz. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalımızda 60 yılı aşkın bir süredir halkımıza sağlı hizmetleri sunuyoruz. Son 4 yılda yaptığımız yatırımlar sayesinde kliniğimize son model iki yeni digital dermoskopi cihazı kazandırmış olmanın ve ülkemizde sadece iki merkezde bulunan in vivo konfokal mikroskopi cihazımızı teknolojik açıdan güncellemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojik yenilemeler sayesinde daha kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.
AKADEMİK ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLIYOR
Deri kanseri tanısı konmasına yönelik hastaların izlendiğini kaydeden EÜTF Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dermato-Onkoloji Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Işıl Karaarslan, “Bunları izlemek için dijital dermoskopi cihazlarımız var. Konfokal mikroskop biraz daha ileri teknolojik bir cihaz. Dermoskopi cihazları ışık sistemiyle bir büyüteç gibi deri lezyonlarını bizim incelememizi sağlarken, konfokal mikroskop cihazımız derideki hücreleri canlı olarak bize gösteren dermatolojinin akademik olarak en ileri teknik cihaz yöntemlerinden bir tanesi. Dünyada az sayıda var bu cihazdan. Bu bizim akademik çalışmalarımız için de çok önemli ve değerli" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.