Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 19°C

Anne adaylarına beslenme tavsiyeleri

Anne adaylarına beslenme tavsiyeleri
24 Mart 2020 12:13 | Son Güncellenme: 24 Mart 2020 12:14
686
A+
A-

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Onur Özdenoğlu, bebeklerin gelişimi için anne adaylarına beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Annelerin gebelik döneminde beslenmesine dair önemli bilgiler veren Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Onur Özdenoğlu,  anne adaylarının kendi ve bebeklerinin sağlığı için hassas davranması gerektiğini söyledi.

Anne adayının gebelik sürecinde yediği her besini bebeğiyle paylaştığına dikkat çeken Özdenoğlu, “Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmesi için hamilelikte alınan besinlerdeki vitaminler çok etkilidir. Özellikle doğal besinler tüketmek ve dengeli beslenmek bu dönemde oldukça önemlidir.Hamilelik boyunca kalsiyum, protein, demir, folik asit, C vitamini ve lifli gıdalar açısından zengin yiyecekleri öneriyoruz. Çok fazla yemek anne ve bebeği için tehlike arz eder” dedi.

CEVİZ ÖNERİSİ

Gebelikte doğru beslenme ile bebeğin bağışıklık sisteminin gelişeceğini dile getiren Op. Dr. Onur Özdenoğlu, “Anne adaylarının kalsiyum ve protein ihtiyaçlarının karşılanması adına süt, yoğurt ve yumurta tüketmesi gerekir. Bunların dışında kırmızı et, balık, tavuk eti, kuru baklagiller, mercimek, taze meyve ve sebzeler önemli besin kaynaklarıdır. Bu dönemde çay ve kahve tüketimi de çok fazla olmamalı” dedi. Tuz tüketiminin de kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Onur Özdenoğlu, bebeğin beyin gelişiminin desteklenmesi için her gün 3-5 adet ceviz, 1 avuç kavrulmamış badem ya da kaju ve fındık tüketimi ile günde 10-15 bardak su tüketilmesini önerdiklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.