Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 26°C

TÜBİTAK Bilim Ve Toplum destek programlarında Bursa

TÜBİTAK Bilim Ve Toplum destek programlarında Bursa
30 Mayıs 2021 14:17
313
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi tarafından 7’den 77’ye herkesin bilim ve teknolojiyi sahiplenmesi amacıyla düzenlenen ulusal destek programları kapsamında yapılan proje başvuruları sonuçlandı. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğübu yıl ulusal destek programlarına yaptığı rekor başvuru sayısıyla ve başvuruya göre kabulde iller arasında ön sıralarda yer aldı. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde,Tübitak Bilim ve Toplum Hibe Programları kapsamında 4006 Bilim Fuarları 264 Proje; 4004 Doğa ve Bilim Kampı 4 Proje; 4007 Bilim Şenliği 1 Proje olmak üzere toplamda 269 Proje 1.923.000 TLdestek almaya hak kazanıldı.

Her türlü gelişmenin hayalle başladığını, çalışma ve projelerle hayata geçirildiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; “Artık el yordamıyla çalışma dönemi geride kaldı. Günümüzde bunun yerini planlı-programlı çalışma aldı. Bursa olarak bizlerde proje odaklı çalışmalara büyük önem veriyoruz. Destek alsın veya almasın proje hazırlayarak bu programlarakatılan okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

Anasınıflarına yönelik Türkiye’deki tek bilim şenliği Bursa’dan

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan Bursa Bilim Festivali Faz 1  “AnaSınıflarımızla 7-77 Bilimle Şenleniyoruz” projesi destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nda Destek almaya hak kazanan 53 proje arasında anasınıflarına yönelik Türkiye‘deki tek bilim şenliği oldu.

TÜBİTAK 4007 programı ile bilim kültürü ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amaçlanıyor. Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın 7. yılında çıkılan, 2020/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmesine karar verilen proje ile anasınıfı öğrenci öğretmen ve velileri hep birlikte 7’den 77’ye bilimle şenlenecek.

 

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programında Bursa’dan 4 Proje

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programının 15. yılında çıkılmış olan 2020/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler arasında Bursa’dan 4 proje yer aldı.

 

Türkiye’den tek ilkokul

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programında desteklenecek 100 proje arasına giren ve “Besinleri Tanıyorum, Sağlıklı Besleniyorum” adlı projesiyle destek almaya hak kazanan Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokuluülke genelindeki tek ilkokul oldu.

Bursa’dan katılan ve program kapsamında desteklenmeye hak kazanan diğer projeler ise:Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü-Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya; Bursa Tofaş Fen Lisesi-Endüstri 4.0 İçin Eğitim 4.0 Bilim Okulu; Bursa Çınar Anadolu Lisesi-Doğanın Dilini Öğreniyorum.

4004 programında; bilginin toplum ile buluşturulması ve yaygınlaştırılması, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılması amaçlanıyor. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.