Dolar 32,5827
Euro 35,0155
Altın 2.461,48
BİST 9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Süte pandemi ayarı

Süte pandemi ayarı
2 Haziran 2021 12:40
521
A+
A-

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ortaklığıyla 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında, ”Bağışıklık Sistemimizde Sütün Önemi” konulu çevrim içi bir toplantı düzenlendi.

Çevrim içi toplantının yöneticiliğini TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş üstlenirken, konuşmacılar pandemi öncesi ve sonrası süt ve süt ürünlerinde farklılaşma beklediklerini dile getirdiler. Konuşmacılar, pandemi ile birlikte sağlığın, bağışıklık sistemini yükseltmenin öneminin arttığını ve ürünlerin de buna göre yeniden şekillenmeye başladığını söylediler.

MKP Süt AŞ’den Rukiye Çolak Şaşmazer, “Süt Sektöründeki Ar-Ge Çalışmaları ve Önemi” konulu bir sunum yaptı. Şaşmazer, ürün geliştirmenin temel noktasının tüketici ihtiyaçları olduğunu söylerken, Covid-19 sonrası tüketici beklentilerinin farklılaşmasını beklediklerini de ifade etti. Şaşmazer, “Sağlığın ön planda olmasıyla, sağlıklı beslenme öne çıktı. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü de öne çıktı. Ambalajların da büyümesi bekleniyor. Bu da daha uzun raf ömürlü ürünlere rağbet artacak. Probiyotik ürünlere de talep artacak” dedi.

Sütaş Süt Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Gıda Güvenliği ve Regülasyon Müdürü Özlem Kaner ise, pandemi ile birlikte gıda güvenliğinin öne çıktığını hatırlatarak, “Çiftlikten sofraya” stratejisiyle bunu sağlamak için uğraşıyoruz” dedi. 36 kişilik bir Ar-Ge merkezine sahip olduklarını ifade eden Kaner, 2016’dan beri 325 projeyi hayata geçirdiklerini de kaydetti. “Pandemi sonrası için daha çok bağışıklık sistemini geliştirecek, çocuklara sevdirecek ve bağışıklık sistemini geliştirecek çalışmalar yaptık.

Pandemi sürecinde evde yemek yapmak artınca usta işi ürünlere yöneldik” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Başkanı Gamze Düven ise “Eşsiz Besin Süt” başlıklı sunumunda, tek bir hammaddeyle peynir, kefir, tereyağı, yoğurt, dondurma gibi birçok besin üretebildiğini bunun da sütü eşsiz kıldığını belirtti.

Sunumların ardından katılımcıların soruları da yanıtlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.