Dolar 47,8973
Euro 55,5023
Altın 6.737,00
BİST 14.172,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 33°C
Per 33°C

İstanbul’da Bunaltıcı Sıcaklık ve Sağanak Uyarısı

İstanbul’da Bunaltıcı Sıcaklık ve Sağanak Uyarısı
8 Ağustos 2026 14:30
30
A+
A-

İstanbul, ağustos başında etkisini artıran eyyam-ı bahur sıcakları nedeniyle bunaltıcı bir hava dalgasının etkisi altına girdi. Kent genelinde nemin yüksekliği ve gündüz sıcaklarının artışı, geceleri uyku düzenini olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise bölge sakinlerine kısa ve orta vadede bazı rahatlatıcı gelişmelerin sinyalini verdi; özellikle bazı kesimlerde yağış beklentisi olduğu bildirildi.

Bugün ve Yakın Dönemde Hava Durumu

MGM’nin son değerlendirmeleri, bugün ülke genelinde çoğunlukla az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağını; buna karşın Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklediğini gösteriyor. Sıcaklıklar güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim ortalamalarında seyredecek.



Rüzgâr ve Olası Etkileri

Rüzgâr bugün bir kademe kuvvetlenecek; genellikle kuzeyli, güneyli ve doğulu yönlerden esecek şekilde tahmin ediliyor. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında rüzgârın kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor; bu nedenle deniz ve kıyı kesimlerinde olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İstanbul ve Marmara İçin Sağanak Uyarısı

MGM’nin tahminlerine göre yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kuzeyi ve Karadeniz sahilinde sağanak yağmur etkili olacak. Bu yağışların özellikle pazar günü boyunca sürmesi öngörülüyor; ilgili bölgede yerel olarak ani sağanak ve gök gürültülü geçişler görülebilir.

Yurdun geri kalan kesimlerinde ise yarın genel olarak az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Sıcaklıkların yine güney bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer alanlarda mevsim civarında olması tahmin ediliyor.

Beş Günlük Genel Görünüm

8 Ağustos Cumartesi: Bölgesel sağanak riski bulunan yerlerle birlikte genel olarak sıcak ve yer yer açık hava.
9 Ağustos Pazar: İstanbul ve Marmara’nın kuzeyinde sağanak etkili; diğer yerlerde açık ve sıcak.
10 Ağustos Pazartesi: Çoğunlukla az bulutlu, sıcaklıklar mevsim normallerinde veya biraz üzerinde.
11 Ağustos Salı: Benzer şekilde sakin ve açık hava beklentisi.
12 Ağustos Çarşamba: Bölgesel farklılıklar olabileceği, genel görünümün sakin olduğu öngörülüyor.

Hava koşullarına bağlı olarak lokal değişimler ve ani kuvvetli yağış ihtimali bulunuyor; yerel uyarıları takip etmeyi unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.