Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 22°C

Eker’in mobil uygulamasına ‘Altın Örümcek’ motivasyonu

Eker’in mobil uygulamasına ‘Altın Örümcek’ motivasyonu
25 Haziran 2021 10:35
244
A+
A-

Türkiye’yi 44 yıldır lezzet ve sağlıkla buluşturan Eker’in, Tohum Otizm Vakfı’yla birlikte gerçekleştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli kapsamında İŞKUR’un desteği ile geliştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, 19. Altın Örümcek Ödülleri’nde “Mobil Uygulama-Hizmet” kategorisinde ikinciliği kazandı.

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin en beğenilen markalarından biri olan Eker, iş koçu destekli istihdam modeli “Otizmli Bireyler İş Gücünde” ile ses getirmeye ve fark yaratmaya devam ediyor. Şimdiye kadar pek çok saygın ödülün sahibi olan “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, son olarak dijital dünyanın prestijli ödülü Altın Örümcek tarafından onurlandırıldı.

Eker’in, İŞKUR’un “Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler” hibe desteği ile geliştirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, sonuçları 22 Haziran’da açıklanan 19. Altın Örümcek Ödülleri’nde “Mobil Uygulama-Hizmet” kategorisinde en iyi ikinci uygulama olarak belirlendi.

Eker, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeliyle otizmli bireylere bağımsız yaşam ve istihdam imkânı yaratarak, toplumsal fayda sağlamaya odaklanırken diğer kurumlara da örnek olmayı amaçlıyor. İş modeli kapsamında, otizmli yetişkin bireyler iş ve yaşam koçlarının desteği ile fabrika ortamında çalışarak, düzenli gelir elde etme ve sosyal hayata karışabilme imkânına sahip oluyor. 3 iş koçu ve 1 süpervizörün desteği ile 8 otizmli bireyi istihdam eden Eker, bu sayıyı 12 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.