Dolar 32,2381
Euro 34,7780
Altın 2.410,32
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Açık
Bursa
24°C
Açık
Sal 26°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 14°C

‘Düzensiz beslenme bağışıklığı olumsuz etkiler’

‘Düzensiz beslenme bağışıklığı olumsuz etkiler’
13 Aralık 2021 10:50
165
A+
A-

Havaların soğumasıyla birlikte Covid- 19’un yanı sıra bu dönemde kış hastalıkları da kendini göstermeye başlıyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Gözde Akın, bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar ve beslenme önerileri hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL(İGFA)- “Vücudun savunma mekanizması olarak bilinen bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönelmek hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor” diyen Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Gözde Akın, “Güçlü bir bağışıklık sisteminin temellerinden birisi yeterli ve dengeli ve beslenmektir. Vitamin ve mineraller dengeli beslenmenin bir parçası olduklarından bağışıklık sisteminin en etkili oyuncularıdır” dedi. 

Akın, “A, C ve E vitamini vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına destek olan çok güçlü antioksidanlardır. Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi sırasındaki vitamin kayıpları yaşanabilmektedir. C vitamini en fazla kayba uğrayan vitamin olduğu için, C vitamini içeren besinler bıçakla değil elle kesilmeli ve haşlama suyu kesinlikle dökülmemelidir”ifadelerini kullandı. 

BAĞIRSAKLARA PROBİYOTİK TAKVİYESİ

“Probiyotikler; bağırsak florası için faydalı etkilere sahip olan bakterileri artırıp, bağırsak sistemini destekleyerek hastalık yapan mikroorganizmaların üremesine engel olabilmektedir” diyen Akın, “Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak bağırsaklarda üretilen vitaminlerin sentezinde önemli rol almaktadır. Probiyotikler; doğal olarak fermente edilmiş süt ve süt ürünlerinde veya diğer fermente yiyecek ve içeceklerde bulunmaktadır. Toz ve tablet olarak da kullanılabilen probiyotik etkisini artırmak için beslenme düzenine, yoğurt, kefir, lahana turşusunu eklemek olumlu sonuçlar yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.

Akın, “Bilinçsiz yapılan diyetler ya da düzensiz beslenme de bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen nedenler arasında bulunmaktadır. Bulimia ve obezite rahatsızlığı olanlarda bağışıklık sistemi zayıftır. Bu nedenle diyetin mutlaka beslenme ve diyet uzmanı kontrolünde yapılması gerekmektedir” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.