Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Dünyanın ilacı Türkiye olacak

Dünyanın ilacı Türkiye olacak
13 Kasım 2020 12:17 | Son Güncellenme: 13 Kasım 2020 12:18
358
A+
A-

Medikal alanda farkındalık oluşturan Türkiye, bu dalda tercih üssü noktasında yer alacak.

Uzun yıllardır GSK’nın aşı klinik araştırmalarında öncelikli ülkelerden biri olan Türkiye, bu yeni kararın ardından ilaç araştırmaları için de önemli bir merkez haline gelecek.

GSK’nın Ar-Ge çalışmaları için yatırım yapacağı öncelikli ülkeler arasına (GSK Clinical Country Footprint) giren Türkiye bundan böyle, herhangi bir tedavi alanında planlanan klinik çalışmalar için ilk değerlendirilen ülkelerden biri olacak. Bu sayede Türkiye’deki Ar-Ge yatırımları artacak ve hastaların yeni ve etkili tedavi seçeneklerine erken erişimi için de önemli bir fırsat yaratılmış olacak.

Enfeksiyon, onkoloji ve hematoloji alanı başta olmak üzere, Türkiye’deki hekimlerin yeni tedavi seçeneklerini önce hastalarına sunmalarına ve deneyimlemelerine olanak verecek bu gelişme, Türkiye’de klinik araştırmalarda yatırım ve istihdama da önemli bir katkı sağlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GSK Türkiye Medikal Direktörü Elif Coşkunçay; “Türkiye artık klinik araştırma yatırımları anlamında GSK’nın öncelikli ülkeleri arasında yer alıyor. Aşı alanında uzun yıllardır önemli bir Ar-Ge üssü olarak başarılı çalışmalara imza atıyorduk. Bugünden itibaren enfeksiyon, onkoloji ve hematoloji başta olmak üzere, GSK’nın faaliyette bulunduğu tüm alanlarda Ar-Ge yatırımları açısından ayrıcalıklı bir ülke olduk. Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi niteliğini taşıyan bu güzel gelişmeyle birlikte, şirket olarak ülke ekonomisinde ve tedavi alanlarımızda yaratacağımız katma değer için şimdiden çok heyecanlıyız.” dedi.

60 YILDIR FAALİYETTE

300 yılı aşkın geçmişine 5 Nobel Ödülü sığdıran ve sağlık alandaki yenilikçi yaklaşımı ile öne çıkan GSK, Türkiye’de solunum, aşı, HIV, merkezi sinir sistemi hastalıkları, dermatoloji, üroloji, onkoloji ve anti-infektifler odaklı olmak üzere sekiz tedavi alanında 60 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de ve dünyada en geniş aşı portföyüne sahip şirketler arasında yer alan GSK, aşıya erişimin artırılması, tüm çocukların ve yetişkinlerin aşıyla önlenebilir hastalıklardan korunması yoluyla toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu kapsamda Hacettepe Üniversitesi Teknokent iş birliği ile hayata geçirdiği Aşı Klinik Araştırmalar Merkezi’nde, Türkiye’nin aşı klinik araştırmalarının yüzde 50’den fazlasını yürütüyor. Menenjit, zatürre, rotavirüs, hepatit A, hepatit B, suçiçeği, boğmaca, kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşılarıyla, Türkiye’de çocuk ve yetişkinlerin sağlığını korumak için çalışıyor.

Yerelleşme kapsamında gerçekleştirdiği 4 yerli üretim ortaklığı ile Türkiye’de önemli atılımlarda bulunan GSK, 30 milyon sterlin tutarındaki yatırımıyla, yerel üretim oranını yüzde 62’den yüzde 74’e çıkaracak. Bu doğrultuda, solunum hastalıklarının tedavisinde kullanılan nebül ürünleri ile birlikte HIV tedavisinde patentli bir inovatif ürününün yerel üretimi çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.