Dolar 32,2638
Euro 34,7184
Altın 2.399,66
BİST 10.248,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C

BUÜ Hastanesi’nin tam teşekküllü ilk “Afet ve Acil Durum Planı” yayımlandı

BUÜ Hastanesi’nin tam teşekküllü ilk “Afet ve Acil Durum Planı” yayımlandı
1 Ağustos 2021 09:05
307
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi Başhekimliği, tüm afet ve acil durumları kapsayan bir eylem planı hazırladı. Hastane tarihinde ilk kez detaylandırılarak ve bir kitap şeklinde toplanarak yayımlanan çalışmada acil bir durum meydana gelmesi halinde neler yapılacağı ele alındı.

BURSA (İGFA) – BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret ederek, baskısını tamamladıkları “Afet ve Acil Durum Planı” kitabını takdim etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da hazır bulundu.

YAPILMASI GEREKENLER DETAYLARI İLE ANLATILDI

Tamamladıkları çalışmanın meydana gelebilecek olası tüm acil durum ve afetlere karşı bir el kitabı niteliğinde olduğunu vurgulayan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali; “Bu kitap, hastanemizin afet kitabıdır. Daha önce böyle bir kitap basımı maalesef ki yapılamamıştır. Kitabımız, aynı zamanda akreditasyon açısından da her zaman için aranılan ve muhakkak suretle olması istenilen bir kitaptır. Kitabın içerisinde herhangi bir afet zamanında, örneğin bir yangın, deprem veya sel söz konusu olduğunda yapılması gerekenler kademe kademe ele alınmış ve detaylarıyla anlatılmıştır. Kitapta tüm olumsuzluklara karşın yürütülmesi gereken stratejiler belirtilmiştir ve kimin ne yapması gerektiği ayrıntıları ile anlatılmıştır” dedi.

REKTÖR KILAVUZ: BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDIK

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da Hastane Başhekimliğinin koordinasyonunda yürütülen projenin hazırlanması ve kitap olarak basılması aşamasında Üniversite Yönetimi olarak her türlü desteği sağladıklarını açıkladı. Üniversite Hastanesi’nin sadece Bursa için değil, Güney Marmara Bölgesi açısından da büyük bir önem taşıdığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Hastanemiz, büyük bir akademik birikim ve deneyime sahip. Ancak bugüne kadar maalesef bir afet ve acil durum eylem planı tam olarak oluşturulamamıştı. Yönetim olarak bu soruna el atmak ve bir çözüm bulmak zorunda olduğumuzu düşündük. Üniversite ve Hastane yöneticilerimizin üstün gayreti ve tüm personelimizin emeği ile çok özel bir projeyi daha hayata geçirmiş olduk. Oldukça büyük bir hastaneye sahibiz. Ciddi bir yoğunluğumuz var. Allah korusun, bir afet veya acil durum olduğu takdirde tam olarak ne yapılacağı, kime hangi görevler düştüğü bugüne kadar net olarak bilinmiyordu. Biz tam da bu sorunu çözmek için detaylı bir eylem planı hazırladık ve bunu kitaba dönüştürdük. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.