Dolar 32,2634
Euro 34,7973
Altın 2.439,72
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C

BTÜ öğretim üyesinden alternatif enerji atağı

BTÜ öğretim üyesinden alternatif enerji atağı
10 Haziran 2023 16:30
186
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ayetül Gelen’in alternatif enerji kaynaklarının elektrik şebekelerine entegrasyonu projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

BURSA (İGFA) – TÜBİTAK 1002 kapsamında desteklenen proje ile yenilenebilir ve alternatif enerji kaynaklarının mevcut elektrik şebekesine sorunsuz bir şekilde entegre edilmesi hedefleniyor. Proje ile ayrıca elektrikli araçların güç ünitelerinin vazgeçilmez yapılardan biri olan eviriciler üzerinde de deneysel çalışmalar yapılacak. Dr. Öğr. Üyesi Ayetül Gelen ve Arş. Gör. Aykut Bıçak tarafından geliştirilen proje ile ülkemizde yenilenebilir enerji ve özellikle elektrikli araç teknolojisi için yerli ve erişilebilir bir çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Projenin akademik literatüre katkılarının yanı sıra özellikle deneysel sonuçlarla desteklenmesi açısından ülkemiz teknolojisine de fayda sağlayacağını dile getiren proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Ayetül Gelen, bölüm öğrencilerinin projeye dâhil edilmesi ile öncelikli olarak yenilenebilir ve alternatif enerji kaynakları konusunda yetişmiş insan sayısına da katkıda bulunacağının altını çizdi. Proje kapsamında tasarımı yapılacak 3 fazlı, 3 seviyeli, T tipi eviricinin IEEE 1547 şebeke standartlarını ve ülkemiz yönetmelikleri şartlarını yerine getirecek nitelikte olması hedeflenmektedir diyen Gelen, Güç Sistemleri Araştırma Laboratuvarında prototipi yapılacak sistem üzerinde performansı arttırılmış model öngörülü kontrol yönteminin de test edileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.