Dolar 48,4426
Euro 56,3339
Altın 6.952,82
BİST 13.932,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 30°C

Geleceğe İlerleyen Kadınlar için başvurular başladı

Geleceğe İlerleyen Kadınlar için başvurular başladı
4 Eylül 2026 10:49
25
A+
A-

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemeyi uzun vadeli bir yaklaşım olarak benimseyen Şişecam, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Geleceğe İlerleyen Kadınlar Programı’nın ikinci dönemi için başvuruları açtı.

İlk döneminde 3 binden fazla başvuru alan program, bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesinden 700 genç kadına ulaşmayı hedefliyor. Girişimcilik odağında tasarlanan program, eğitimlerden mentorluk desteğine, atölyelerden yönetici buluşmalarına uzanan kapsamlı bir gelişim deneyimi sunacak.



Program kapsamında Marmara Bölgesi’nde Edirne, Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, Ege Bölgesi’nde Muğla, İç Anadolu Bölgesi’nde Konya, Akdeniz Bölgesi’nde Antalya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Mardin olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde genç kadınlarla bir araya gelinecek. Çevre illerden katılıma da açık olacak program için başvurular 30 Eylül’e kadar devam edecek. Programa 18-25 yaş arasındaki üniversite öğrencisi veya yeni mezun genç kadınlar Geleceğe İlerleyen Kadınlar üzerinden başvurularını yapabilecek.

48 PROJE ÜRETTİLER

Programın ilk döneminde İstanbul, Kocaeli, Mersin, Eskişehir, Bursa, Kırklareli, Ankara, Balıkesir ve Denizli’den katılan genç kadınlar eğitimlerini başarıyla tamamladı. Eylül 2025’te başlayan program, Mart 2026’da ilk mezunlarını verdi. Katılımcılar program boyunca yetkinliklerini geliştirirken sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve inovasyon gibi alanlarda toplam 48 proje üretti. Ortaya çıkan projeler, genç kadınların potansiyellerini ortaya koyarken birlikte üretmenin ve dayanışmanın gücünü de gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.