Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 21°C

39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor

39 maddelik beklenen kanun teklifi TBMM gündemine geliyor
23 Mayıs 2022 19:09
127
A+
A-

AK Parti ve MHP’nin ortak hazırladığı dezenformasyonla mücadeleye yönelik kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması bekleniyor. 39 maddeden oluşan teklif internet haberciliğini de etkileyecek.

ANKARA (İGFA) – MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, AK Parti ile birlikte hazırladıkları ‘dezenformasyona mücadele kanunu’ olarak bilinen Basın Kanunu ile diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 39 maddelik kanun teklifine yönelik çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

MHP’li Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sosyal ağ sağlayıcılarının büyük kazançlar elde etmelerine rağmen ,ihtiyaç duyulan önleyici ve koruyucu mekanizmalar geliştirmedikleri, tedbir almadıkları dahası bu tutumlarında direnç gösterdikleri bilinen bir husustur. Temel hak ve özgürlükleri korumak devletin yükümlülüğüdür” açıklamasında bulundu.

Yıldız, kişinin haber alma hürriyeti ve yalan haberle mücadeleyi önceleyerek hazırladığımız yasayı Meclis’e bu hafta içinde sunmayı planladıklarını kaydetti.

Değişiklik teklifi ile;
– Yanlış bilgi ve dezenformasyon içerdiği düşünülen içeriklere müdahale edilebilecek.

– Sosyal medyadaki paylaşım ve konuşma odalarına sıkı denetimler gelecek ve yaptırımlar uygulanacak.

– İnternet haberciliği mecralarının basın kanununa eklenmesi ile süreli yayınlara benzer şekilde beyanname verme, cezai ve hukuki sorumluluk, düzeltme ve cevap hakkı, tabi olacakları yargılama usulü belirlenecek.

Hatırlanacağı gibi İnternet Gazeteciliği Yasası ile ilgili uzun bir süredir İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) da, her platformda yasanın gerekliliğine vurgu yaparak, siyasilerle birebir yaptıkları görüşmelerle taslak çalışmalara katkıda bulunmuştu. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, söz konusu yasanın medyada dönüşümü de beraberinde getireceğini vurgulamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.