Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C

1963’ten günümüze ata tohumlarından elli bin fide toprakla buluştu

1963’ten günümüze ata tohumlarından elli bin fide toprakla buluştu
27 Nisan 2022 12:49
143
A+
A-

Kentlerde ve okullarda 50 bin adet fide bahçe ve balkonlarda toprakla buluştu. 13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

MUĞLA İGFA–  Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Billur Gözlük Fabrikası’nda çalışan işçi kadınları ziyaret etti. Ata tohumlarından fideleri işçilere dağıtan Saylak, “İş nedeniyle bize gelemeyen emekçi kadınlara fidelerini biz ayağına getirdik” dedi.

Menteşe İlçesi Gazi Anadolu Lisesinde öğrencilere yönelik yapılan dağıtıma İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü de katıldı. İl Müdürü Barış Saylak öğrencilere ata tohumlarının önemini ve ülkemizdeki tohum gen bankalarını anlattı. Saylak sözlerine şöyle devam etti: “1963 yılından beri Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Ankara Gen Bankasında soğuk hava depolarında korunarak gelecek nesillere taşınması sağlanan ata tohumlarından fideleri sizlerle buluşturuyoruz. 122 bin çeşit tohum gen bankalarından gelecek nesiller için muhafaza ediliyor, büyük bir ekip tarafından Ar-Ge çalışmalarında geliştirilerek ıslah ediliyor. Bu tohumları korumak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Bu fidelerden elde edeceğiniz tohumları çoğalmak gelecek nesillere taşınmak, korunma görevimizdir” dedi.

 İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bahçede öğrencilerle birlikte dikim yapıldı. Ardından Cumhuriyet Ortaokulu’nda ve Orhaniye Mahallesinde mahalle sakinlerine fide dağıtımı yapıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.