Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 22°C

1915 Çanakkale Köprüsü Ege’nin ihracatını hızlandıracak

1915 Çanakkale Köprüsü Ege’nin ihracatını hızlandıracak
18 Mart 2022 17:10
151
A+
A-

Türkiye’nin köklü lojistik markalarından Çobantur Boltas’ın Ege Bölge Müdürü Levent Özkuşçu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Ege Bölgesi’nin ihracatını hızlandıracağını dile getirdi.

İZMİR (İGFA) – Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü, lojistik açıdan özellikle Ege Bölgesi’nin dış ticaretini kolaylaştıracak.

Türkiye’nin köklü lojistik markalarından Çobantur Boltas’ın Ege Bölge Müdürü Levent Özkuşçu, “Çanakkale Köprüsü bölgede faaliyet gösteren ihracatçı, ithalatçı ve lojistikçilere önemli avantajlar sağlayacak. En önemli kazanımımız zaman konusunda olacak” dedi.

Köprüden önce ithalat ve ihracat yüklü araçların feribot kullandığını hatırlatan Özkuşçu, “Feribot her zaman bir belirsizlik demek. Bazen beklemeden biniyorsun, bazen 4 saat kuyruk bekliyorsun. Tatil dönemleri öncesinde ürününü biran önce yetiştirmek isteyen ihracatçıların yükleri tatilcilerle birlikte feribot kuyruğu bekliyor. Yaz sezonunda Ege’ye giden yazlıkçılarla da feribot bekleniyor. Kış döneminde aksayan feribot seferleri olabiliyor. Hatta feribot sırasında bazen sınır geçişlerinden bile daha uzun beklediğimiz oluyordu” diye konuştu.

Avrupa’ya Çeşme’den Ro-Ro ile de gidilebildiğini anımsatan Özkuşçu, özellikle yoğun dönemlerde Ro-Ro gemilerinde yer bulmakta güçlük çektiklerini anlattı.

Özkuşçu, “Üçüncü alternatif de İstanbul aktarmalı gitmek. O da ciddi zaman ve kaynak israfına yol açıyordu” görüşünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.