Dolar 32,1898
Euro 34,9595
Altın 2.506,14
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Yatağan ve Kavaklıdere’deki atıklar bertaraf ediliyor

Yatağan ve Kavaklıdere’deki atıklar bertaraf ediliyor
10 Şubat 2022 12:49
143
A+
A-

Yatağan Aktarma İstasyonu’ndan bugüne kadar 32 Bin 227 ton evsel nitelikli atık, Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine taşınarak Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinin atıkları çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edildi.

MUĞLA (İGFA)- Muğla’da katık atık, hafriyat, deniz, su ve çevre kirliliğine karşı mücadele alanlarında hizmetlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğayı koruyan yatırımlara devam ediyor. Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde oluşan evsel nitelikli atıkların bir noktada toplanması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi 2019 yılının Eylül ayında Yatağan Katı Atık Aktarma İstasyonunda hizmete sundu.

Yatağan Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinden günlük 40 ton evsel nitelikli katı atık toplanıyor. Toplanan atıklar özel araçlar ile bertaraf edilmek üzere Menteşe Katı Atık Düzenleme Tesisine taşınıyor. Bu kapsamda Yatağan Aktarma İstasyonu’nda bugüne kadar 32 Bin 227 ton evsel nitelikli katı atık çevre ve insan sağlığına zarar vermeden, mevzuat hükümleri çerçevesinde Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine taşınarak bertarafı sağlanıyor.

Yer seçimi yapılırken çevresel yerleşim kriteri olan arazi kullanımı, yer altı su kaynağı, ekoloji, görünürlük, trafik ve topografya dikkate alınarak yapılan Yatağan Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda çevrenin korunması sağlanıyor. Çöp depolanmasının yapılmaması nedeniyle çevreye koku ve hijyen açısından zararı olmayan İstasyonda ayrıca periyodik aralıklarla ilaçlama işlemleri de yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.