Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 23°C

Türklerin yaşam memnuniyeti fifty fifty

Türklerin yaşam memnuniyeti fifty fifty
17 Temmuz 2020 13:52
353
A+
A-

Türklerin yaşam koşulları da göz önüne alındığında sevgi oranı yarı yarıya çıktı.

OECD araştırması ülkelerin sağlıktan eğitime, iş hayatından sivil katılıma kadar tüm alt kırılım detaylarını açıkladı.
Bu kapsamda Türklere yaşamdan genel memnuniyetleri için 0 ile 10 arasında bir ölçekte değerlendirme yapmaları istenirken, ortalama 5,5 puan verdikleri görüldü.

Medya takip kurumu Ajans Press, yaşam ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl sağlık ile alakalı basına 436 bin 393 haber yansıdığı tespit edilirken, eğitim ile alakalı287 bin 709 haber yansıdığı kaydedildi. İş hayatıyla alakalı basında çıkan haber sayısı ise 382 bin 660 olarak kayıtlara geçti. Haber adetlerine bakıldığında bu konuların Türkiye’de konuşulma oranının oldukça yüksek olduğu saptandı.

Ajans Press’in, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, ülkelerin sağlıktan eğitime, iş hayatından sivil katılıma kadar tüm alt kırılım detaylarını belli oldu. Bu kapsamda Türklere yaşamdan genel memnuniyetleri için 0 ile 10 arasında bir ölçekte değerlendirme yapmaları istenirken, ortalama 5,5 puan verdikleri görüldü. Türkiye son 20 yılda vatandaşlarının yaşam kalitesini arttırmada büyük gelişme gösterse de birçok alanda OECD ülkeleri ortalamasının altında olduğu saptandı. Böylelikle ülkemizde 15-64 yaş arası çalışma oranı yüzde 52 olarak görülürken, ortalamanın yüzde 68 olduğu kaydedildi. Eğitim olarak bakıldığında Türkiye’deki 25-64 yaş arasında lise mezunlarının oranı yüzde 39 iken, ortalamanın yüzde 78 olduğu saptandı. Türkiye için ortalama yaşam süresi ise 78 yıl olarak belirlenirken, OECD ülkelerinde bunun 80 yaş olduğu saptandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.