Dolar 45,8248
Euro 53,4784
Altın 6.687,67
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Az Bulutlu
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 28°C

TÜMKAD’dan Kadın Mühendis Adaylarına Destek İçin Anlamlı Gece

TÜMKAD’dan Kadın Mühendis Adaylarına Destek İçin Anlamlı Gece
15 Mayıs 2026 13:01
11
A+
A-

TÜMKAD’ın kadın mühendis adaylarına burs sağlamak amacıyla düzenlediği etkinlik kapsamında, Haldun Dormen’in yazdığı “Nerede Kalmıştık” oyunu Eskişehir’de sahnelendi. Gelirler, TEV TÜMKAD Kadın Mühendis Adayları burs fonuna aktarılacak.

Tüm Mühendis Kadınlar Derneği (TÜMKAD), kadın mühendis adaylarına destek sağlamak amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. biletinial.com ve TOFAŞ Tiyatro Kulübü iş birliğiyle düzenlenen organizasyonda, Haldun Dormen tarafından kaleme alınan “Nerede Kalmıştık” adlı tiyatro oyunu, Eskişehir Odunpazarı Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Etkinlikten elde edilen gelirlerin, Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla TÜMKAD Kadın Mühendis Adayları burs fonuna aktarılacağı belirtildi.



Programın açılışında konuşan Demet Dengiz Oral, TOFAŞ Tiyatro Kulübü olarak böyle anlamlı bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, etkinliğe katkı sunan TÜMKAD, TEV ve katılımcılara teşekkür etti.

TÜMKAD Kurucu Başkanı Ülfet Çetin Öztürk ise organizasyonun temel amacının kadın mühendis adaylarına burs desteği sağlamak olduğunu belirterek, kadınların sosyal hayatta daha güçlü şekilde var olabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Öztürk, daha önce Bursa ve İstanbul’da sahnelenen oyunun Eskişehir’de de yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek, organizasyona katkı sunan TÜMKAD Eskişehir İl Temsilcisi İlknur Kara ile etkinlikte görev alan üyelere teşekkür etti. Ayrıca toplu bilet alımlarıyla destek veren şirket ve eğitim kurumlarına da teşekkür mesajı iletildi.

Oyunun ilk versiyonundaki müzikleri besteleyen Serpil Günseli de etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın mühendis adaylarına destek amacıyla düzenlenen organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Günseli, Eskişehir’in Haldun Dormen için özel bir şehir olduğunu belirterek, oyunun burada sahnelenmesinin anlamlı olduğunu ifade etti.

TEV Bursa Şubesi adına konuşan Kadir Can Şentürk ise etkinliğin burs fonuna önemli katkı sağlayacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gecenin sonunda TÜMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Çetin Öztürk tarafından Serpil Günseli ve İlknur Kara’ya plaket takdim edildi. Ayrıca TÜMKAD üyelerine rozetleri teslim edildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.