Dolar 46,4975
Euro 52,7992
Altın 5.990,78
BİST 14.331,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 32°C
Cts 31°C

Trump’tan İran ve Hürmüz Boğazı Açıklaması

Trump’tan İran ve Hürmüz Boğazı Açıklaması
24 Haziran 2026 21:55
34
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarda İran ve Hürmüz Boğazı’na ilişkin iddiaları tekrar gündeme taşıdı. Trump, Boğaz’dan geçen gemiler için İran tarafından herhangi bir ücret, sigorta bedeli ya da başka bir maliyet talep edilmediğini belirtti.

Paylaşımında iddiaların doğruluğunu vurgulayan Trump, “Eğer bu bilgi yanlışsa, müzakereler derhal sona erer!” diyerek, yanlış bilgi olması durumunda sürecin biteceğini ifade etti.

Ekonomik Vurgular ve Dondurulan Varlıklar

Trump ayrıca Tahran’a ait dondurulmuş varlıklara dikkat çekti ve İran’a hiçbir ödeme yapılmadığını yeniden belirtti. Bu paralardan bir bölümünün, mısır, buğday, soya fasulyesi ve diğer tarım ürünleri alımları için ABD’deki çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara aktarılacağını söyledi.



Başkan, İran’da acil gıda ihtiyacı bulunduğunu iddia ederek, söz konusu ihtiyaçların büyük oranda ABD kaynaklarıyla karşılanacağını savundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.