Dolar 49,3429
Euro 55,4021
Altın 6.630,75
BİST 12.213,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Açık
Bursa
25°C
Açık
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 26°C
Sal 21°C

TFF Yönetiminde Kritik Toplantı

TFF Yönetiminde Kritik Toplantı
9 Ekim 2026 11:05
36
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün saat 14.00’te kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Yönetim kurulunun gündeminde, seçim talebi, yeni Merkez Hakem Kurulu (MHK) düzenlemeleri ve teknik direktör Vincenzo Montella’nın durumu başta olmak üzere üç önemli madde bulunuyor.

Oylamalar sonrası hem olağanüstü seçim ihtimali hem de Montella ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı netleşebilecek. Yönetim içinde Montella’nın görevine son verilmesi gerektiğini savunan çoğunluk olduğu aktarılıyor; bununla birlikte federasyonun nasıl bir tazminat politikası izleyeceği de tartışma konusu.

Seçim ve Yönetim Yapısı

Seçim gündemi hakkında TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, olağanüstü seçim talep edenleri vazgeçirmek için çaba harcayacak. Yönetim kurulunun karar alabilmesi için üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Federasyon yönetimi bir başkan ve 14 üyeden oluşuyor; salt çoğunluğun sağlanabilmesi için en az 8 karar sahibi üyenin bulunması şart.





Halen 7 yedek üye mevcut. Eğer asıl ve yedek üyelerin toplamı 8’in altına düşerse, yönetim kurulu karar alamayacak duruma gelebilir ve bu durumda seçimli genel kurula gidilmesi gündeme gelecek.

MHK ve İstifalar

Yeni MHK konusu, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte bazı kişilerin tutuklanmasının ardından öncelikli konular arasında. Hakemlere yönelik soruşturma ve tutuklamaların ardından federasyonda art arda istifalar gelmiş; son olarak TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz görevinden ayrıldı.

Daha önce Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futbolu’ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm ile Stratejik Planlama ve Gelişimden sorumlu Mevlüt Aktan da istifa etmiş; MHK Başkanı Gündoğdu da görevinden çekilmişti.

Vincenzo Montella’nın Geleceği

Ay-yıldızlı takım, 45 yıl sonra art arda dört resmi maç kaybetti ve teknik direktör Montella hakkında yönetim içinde sert görüşler oluştu. Yönetimdeki çoğunluk Montella’nın görevine son verilmesini destekliyor; bu konuda resmi oylama yapılacak.

Federasyonun Montella’ya ödeyeceği tazminat tartışma konusu. İddialara göre, Montella’nın yıllık ücreti 2.200.000 euro civarında; ancak bazı kaynaklar Montella’nın kendi talebiyle tazminat ödenmeyeceğini öne sürüyor.

Hacıosmanoğlu’nun Açıklamaları ve Süreç

Başkan Hacıosmanoğlu, yaşananlara karşı taviz vermeyeceğini belirterek federasyonun itibarını koruma ve süreci devlet kurumlarıyla koordineli yürütme taahhüdünde bulundu. Kamuoyuna yaptığı açıklamada; federasyonun sorumluluklarını yerine getireceği, liglerin başlaması öncesi planların gözden geçirildiği ve gerektiğinde fedakârlık yapmaktan kaçınılmayacağı vurgulandı.

Hacıosmanoğlu ayrıca kamuoyunu sükûnete davet ederek, sürecin sağlıklı yürütülmesi için gerekli tüm önlemlerin alınacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.