Dolar 49,3408
Euro 55,2705
Altın 6.658,68
BİST 12.265,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Açık
Bursa
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 26°C
Sal 21°C

TFF Yönetiminde İstifalar ve Montella ile Yolların Ayrılması

TFF Yönetiminde İstifalar ve Montella ile Yolların Ayrılması
10 Ekim 2026 00:39
31
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu’nda gerçekleştirilen yönetim toplantısında erken seçim kararı çıkmayınca, bazı yöneticiler görevlerinden ayrılma yolunu seçti. Bu gelişme sonrası teknik direktör Vincenzo Montella ile de iş birliğine son verildi.

Toplantıda oy dağılımı 7 asil üye mevcut yönetimle devam yönünde oy verirken, 5 üye seçim talep etti; azınlıkta kalan üyelerin istifaları geldi. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, genel kurul talepleri yerine getirilmediği için federasyonda kalmanın anlamlı olmadığını belirtti.

İstifa eden ve atanan isimler

İstifa eden yöneticiler arasında Bilal Arslan, Mustafa Bozbağ, Zafer Bahadır Saraç, Murat Şahin ve daha sonra yedek yönetim kurulu üyesi Esma Ersin bulunuyor; böylece toplam istifa sayısı 6’ya yükseldi. Önceden görevinden ayrılan iki asil üyenin yerine yedek üyeler İbrahim Özbay ve Metin Akyüz atandı.





Genel Sekreterlik ve atamalar: Genel Sekreter Abdullah Ayaz’ın istifasının ardından, TFF Tescil İşleri Direktörü Ahmet Erzurumlu yeni Tescil İşleri Direktörü olarak görevlendirildi.

Milli Takım kararı ve tazminat iddiaları

Ay-Yıldızlı takım 45 yıl sonra üst üste 4 resmi maç kaybetmesinin ardından teknik ekipte değişikliğe gidildi ve Vincenzo Montella ile yollar ayrıldı. Montella’ya tazminat verilip verilmeyeceği konusunda farklı iddialar dolaşsa da, Montella’nın kendi talebiyle tazminat almayacağı öne sürüldü. Hakkında konuşulan yıllık ücret ise 2 milyon 200 bin euro civarındaydı.

Yönetim kurulu yapısı ve çoğunluk şartı

TFF Yönetim Kurulu’nun karar alabilmesi için üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Federasyon yapısı 1 Başkan ve 14 üyeden oluşuyor; salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda seçimli genel kurula gidilmesi gündeme gelebilir. Mevcut durumda 7 yedek üye bulunuyor; asıl ve yedek toplamında belirli bir sayının altında kalınması yönetimin işlevselliğini etkiliyor.

Diğer istifalar ve süreç açıklamaları

Daha önce Amatör Futbol, Kadın Futbolu ve Engelli Futbolu sorumlusu Ural Aküzüm ile Stratejik Planlama ve Gelişim sorumlusu Mevlüt Aktan istifa etmişti. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu da tutuklanmalar ve soruşturmalar sonrasında başkanlıktan ayrıldı.

Başkan Hacıosmanoğlu’nun açıklamaları: Hacıosmanoğlu, federasyonun uzun yıllara dayanan sorunlarının iki yıllık başkanlığına mal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Sürecin devlet kurumlarıyla iş birliği içinde yürütüleceğini, Türk futbolunun itibarını korumaya yönelik adımlar atacaklarını ve gerektiğinde sorumluluk alacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Federasyonun resmi duyurusunda; yönetim kurulu görevine olağan seçimli genel kurula kadar devam etme kararı aldığı, bazı atamalar yapıldığı ve teknik direktör ile yolların ayrıldığı bilgileri kamuoyuna sunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.