TFF ve Kulüplerden Yayın İhalesi Toplantısı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile kulüp temsilcileri, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin yeni ihale sürecini görüşmek üzere Riva’da bir araya geldi. Toplantıda, gelecek sezonlar için satış, pazarlama ve işbirliği stratejileri üzerinde mutabakat sağlanması hedeflendi.
Görüşmede, yayın gelirlerinin artırılmasına yönelik karşılaştırmalı değerlendirmeler yapılarak, uluslararası standartlara uygun bir yol haritası hazırlanması kararlaştırıldı. Kulüplere ek gelir yaratacak modeller ve global tanınırlığın yükseltilmesi öncelikli konular olarak ele alındı.
Toplantıya Katılanlar ve Gündem
Toplantıya katılan isimler arasında TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, 1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve birçok kulüp başkanı ile TFF yöneticileri yer aldı. Bu kapsamda Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Başakşehir, Göztepe ve diğer temsilciler toplantıda söz aldı.
Gündem maddeleri; yayın haklarının ihale süreci, satış stratejileri, pazarlama işbirlikleri ve yayın gelirlerinin artırılmasına yönelik karşılaştırmalı analizlerdi. Bu konular çerçevesinde farklı senaryolar değerlendirilip kulüplerin ortak çıkarına uygun adımlar tartışıldı.
İhale Tarihi ve Takvim
Yayın ihalesinin tarihi kesinleşti: İhale günü olarak 13 Ocak 2027 Çarşamba belirlendi. Ayrıca ihale sürecini yönetecek yayın ihalesi kurulu için 15 günlük periyotlarla düzenli toplantı yapılması kararı alındı.
Bu takvimle birlikte ihale öncesi son hazırlıkların tamamlanması ve kulüpler ile TFF arasında koordinasyonun sıklaştırılması amaçlanıyor. Alınan kararlar, yeni ihale dönemine ilişkin uygulama planının temelini oluşturacak.