Dolar 46,1190
Euro 53,2864
Altın 6.312,01
BİST 13.741,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 29°C

TEXSUM’6 tekstilin geleceğini Bursa’da masaya yatırdı

TEXSUM’6 tekstilin geleceğini Bursa’da masaya yatırdı
7 Mayıs 2026 12:39
24
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği iş birliğiyle düzenlenen TEXSUM’6’da, tekstil sektörünün dijital dönüşümü, sürdürülebilirlik ve katma değerli üretim vizyonu ele alındı.

Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEXSUM’6, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi. “Geleneksel Dokudan Dijital Zekaya” temasıyla düzenlenen etkinlik, BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu tarafından, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) iş birliğiyle Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında İrfan Kırıştıoğlu, Dilek Kut ve Ali Rıza Yıldız konuşma yaptı.



Açılışın ardından gerçekleştirilen “Sektörel Panorama: Mevcut Durum, Rekabet ve Fırsatlar” başlıklı oturumda, Pınar Taşdelen Engin moderatörlük görevini üstlendi. Oturumda, İhsan İpeker, Turan Göksan ve Muzaffer Turgut Kayhan sektörün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Katma değerli üretimin tekstil sektörünün geleceğinde belirleyici olacağını ifade eden İhsan İpeker, Bursa’nın tekstilde yüksek katma değer üreten önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi. Teknoloji, tasarım, sürdürülebilirlik ve insan kaynağı odaklı bir dönüşüm gerektiğini belirten İpeker, genç mühendislerin ve girişimcilerin sektöre yenilikçi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Tekstil sektörünün sağlıktan savunma sanayisine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirten Turan Göksan ise dijital teknolojiler, yapay zekâ ve otomasyonun sektörün geleceğini şekillendirdiğini ifade etti. Gençlerin dijital yetkinliklerini geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Muzaffer Turgut Kayhan da sürdürülebilirlik, sertifikasyon ve markalaşmanın sektör açısından giderek daha kritik hale geldiğini belirterek üniversite-sanayi iş birliklerinin öğrencilerin sektöre hazırlanmasında önemli rol oynadığını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.