Dolar 46,4593
Euro 53,2885
Altın 6.238,21
BİST 14.734,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
29°C
Parçalı Bulutlu
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 31°C

TBMM Genel Kurulu’nun Yeni Hafta Gündemi

TBMM Genel Kurulu’nun Yeni Hafta Gündemi
22 Haziran 2026 09:44
26
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, yeni haftada yoğun bir gündemle çalışmalarını sürdürecek. Genel Kurul, Emniyet Teşkilatı ve basına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini ele alacak ve haftayı çeşitli oturumlarla tamamlamayı planlıyor.

Teklifin ilk 13 maddesi kabul edilmiş olup, teklif kapsamında eğitim ve öğretim kurumlarından ilişiği kesilen bazı kişilerin durumlarına yönelik düzenlemeler yer alıyor. Yargı kararına istinaden eğitimine devam ederek mezun olan ve Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na atanan, ancak sonradan sağlık nedeniyle devlet memurluğundan ilişiği kesilenlerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’ndaki unvanlara atanması imkanı getiriliyor.

Kanun Teklifindeki Öne Çıkan Düzenlemeler

Basın İlan Kurumu yönetim kuruluna, gazete, dergi ve internet haber sitelerinin bu kanunda öngörülen kriterleri taşımaması veya görevlerini yerine getirmemesi hâlinde ihlalin niteliği, ağırlığı ve süresi gözetilerek 1 günden 10 güne kadar resmi ilan ve/veya reklam kesme cezası verme yetkisi tanınıyor.



Taksi işletenlerin hasılatlarının tamamını elektronik ücret toplama sistemleri olmaksızın kayıt dışı kullanmaları halinde, bu gelirlerin taksi mali cihazla tespit edilip belgelendirilmesi kaydıyla, talep etmeleri durumunda tespit edilen kazançlar üzerinden vergilendirilmesi öngörülüyor.

Ayrıca il özel idareleri, belediyeler ve bunların kurduğu mahalli idare birliklerine ait taşınmazların satış bedellerinin peşin veya taksitle ödenebilmesine imkan sağlanıyor.

Diğer Önemli Hükümler

Gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olanların sahip olduğu ticari plakaların (taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçları) devri KDV’den istisna tutulacak. Bu düzenleme, ulaşım sektöründe plakaların el değiştirmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Sayıştay Başkanlığı seçimi de Genel Kurul gündeminde bulunuyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen iki aday arasından yapılacak seçimde, toplantıya katılan milletvekillerinin salt çoğunluğunun oyunu sağlamak gerekiyor. Gizli oylama sonucunda bir aday Sayıştay’ın yeni başkanı seçilecek.

Parti Grup Toplantıları ve Diğer Etkinlikler

Salı ve çarşamba günleri mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda milletvekillerine hitap edecek.

Haftalık oturumlar boyunca Genel Kurul, kanun tekliflerinin görüşülmesi ve seçime ilişkin süreçler dahil olmak üzere yoğun bir çalışma takvimi izleyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.