Dolar 44,7636
Euro 52,8283
Altın 6.914,00
BİST 14.176,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Az Bulutlu
Bursa
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 18°C

Salihli Felsefe Günleri 2. Kez Düzenleniyor

Salihli Felsefe Günleri 2. Kez Düzenleniyor
15 Nisan 2026 12:43
2
A+
A-

Ahmet Arslan’ın açılış konuşmasını yapacağı etkinlik, “Özgürlük ve Adalet” temasıyla 18-19 Nisan’da felsefe dünyasını Salihli’de buluşturacak.

Manisa’nın Salihli ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Salihli Felsefe Günleri, 18-19 Nisan tarihlerinde “Özgürlük ve Adalet” temasıyla gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen etkinlik, bu yıl da akademisyenleri ve düşünce dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

Salihli Düşünce Topluluğu öncülüğünde; Salihli Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte oturumlar, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün kurucusu olan akademisyen Ahmet Arslan yapacak. Program kapsamında Prof. Dr. Işıl Bayar Bravo, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Dr. Abrim Gürgen, Prof. Dr. Metin Becermen, Prof. Dr. Armağan Öztürk, Prof. Dr. Hamdi Bravo, Doç. Dr. Ceyhun Akın Cengiz, Dr. Ali Can Tural, Prof. Dr. Yavuz Kılıç, Dr. Gamze Aydemir, Doç. Dr. Celal Yeşilçayır ve Prof. Dr. Doğan Göçmen de konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinliğin amacı hakkında açıklamalarda bulunan Ali Gezer, felsefeyi doğduğu topraklarda toplumla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Gezer, “Özgürlük ve adalet konusunda hazır cevapların ötesine geçerek sorgulama kültürünü geliştirmek, eleştirel düşünmeyi yaygınlaştırmak ve toplumu akademideki tartışmalardan haberdar etmek istiyoruz. Özellikle gençleri felsefeye yönlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Salihli Felsefe Günleri, düşünce dünyasına katkı sunmayı hedefleyen içeriğiyle bu yıl da yoğun katılıma sahne olmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.