Dolar 38,8157
Euro 43,4720
Altın 4.004,84
BİST 9.612,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Az Bulutlu
Bursa
19°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 20°C

Otomotiv üssü Bursa: Öğrencilere büyük fırsatlar sunuyor!

Otomotiv üssü Bursa: Öğrencilere büyük fırsatlar sunuyor!
24 Mart 2025 10:27
9
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi (ÇBTÜ) öğrencileri, BTÜ Konuşmalari programıyla alanında uzman isimlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda her çarşamba Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da düzenlenen BTÜ Konuşmalari’nın dördüncü sezon 33. konuğu, Haksan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gülmez oldu. Etkinliğe BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İş dünyasında tehditler ve fırsatlar başlıklı konuşmasında sanayideki son gelişmelere ve özel sektörde ihtiyaç duyulan mezun profilini anlatan İbrahim Gülmez, Haksan Otomotiv’in BTÜ ile güçlü bağlara sahip olduğunu vurguladı. Mühendislik ağırlıklı bölümlerin sanayi için kritik öneme sahip olduğunu belirten Gülmez, Bursa’nın sanayi potansiyeline dikkat çekerek özellikle otomotiv sektöründe öğrencilerin sanayi ile ilişki kurmaları gerektiğini ifade etti.

1970’lerden itibaren Bursa’nın otomotiv yatırımlarıyla öne çıktığını belirten Gülmez, uluslararası firmaların varlığıyla birlikte şehrin otomotiv üssü haline geldiğini söyledi. “Otomotiv, yarattığı katma değer, ihracat potansiyeli ve istihdama sunduğu katkı ile Türkiye’nin öncü ve sürükleyici sektörlerinden biri. Bursa gibi büyük bir sanayi merkezinde eğitim görüyorsunuz. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, hedeflerinizi belirleyerek rekabet avantajlarınızı geliştirmelisiniz” dedi.

“Gücülü Yönleri Geliştirerek Avantaja Çevirmeliyiz”

Sanayi sektöründeki tehditlere de değinen Gülmez, global ölçekte üretim yapabilen oyuncuların artışına dikkat çekerek, “Çin gibi büyük ekonomiler dünyanın en ücra köşelerine kadar ürün satma kabiliyetine ulaştı. Ancak Türkiye, üretim kabiliyeti, hızlı reaksiyon alabilen mavi yakalı çalışanları ve tedarik süreciyle rakiplerine göre avantajlı bir konumda bulunuyor” dedi. Genç nüfus, coğrafi konum ve Avrupa pazarına entegrasyon gibi faktörlerin, sanayinin geleceği açısından kritik avantajlar sunduğunu belirtti.

“Yapay Zeka Korkutmasın, Fırsata Dönüştürün”

Konferansta yapay zekânın sanayiye etkilerine de değinen Gülmez, yapay zekânın gelecekte önemli bir rol oynayacağını ancak insan emeğinin hala vazgeçilmez olduğunu vurguladı. “Öğrencilerimizin ‘Yapay zekâ işsizliğe neden olacak’ kaygıları var. Ancak unutmayın ki yapay zekâ planlama yapabilir ama bir insan gibi üretim yapamaz. Geliştirme aşamasında yapay zekâ ön planda olacak ancak üretimde insan faktörü hep varlığını koruyacak” ifadelerini kullandı.

Etkinliğini sonunda öğrenciler, Gülmez’e merak ettikleri soruları yöneltti. Program, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın İbrahim Gülmez’e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.