Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Mey, dünyanın ilk rakı NFT’sini 12 bin liraya satın aldı

Mey, dünyanın ilk rakı NFT’sini 12 bin liraya satın aldı
31 Mayıs 2021 12:42
294
A+
A-

Yeme içme sektörünün önde gelen şirketlerinden Mey|Diageo, yeni nesil medya platformu Aposto’nun Apero bülteninde Nisan ayında açık artırmaya çıkarılan dünyanın ilk rakı NFT’sini satın aldı. Genç sanatçı Cenk Güngör’ün elinden çıkan ve Elon Musk’ı Mars’ta rakı içerken gösteren NFT’yi 0.54 ETH (11937 TL) bedelle satın alan Mey|Diageo, böylece kripto sanata yatırım yapan dünyanın öncü şirketleri arasında yerini aldı.

Mey|Diageo Hukuk ve Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Azbazdar, NFT gibi tüm dünyada çok yeni olan dijital bir varlığa büyük bir şirket olarak gösterdikleri ilgiyi, “Köklü bir şirket olmak zamanın ruhuna ayak uydurmanın ve hep yeni kalmamızın önünde engel değil” sözleriyle açıkladı. Kültür sanatın doğal olarak Mey|Diageo’nun işinin bir parçası olduğunu vurgulayan Azbazdar, şirket olarak her zaman yeni, geleceğe dönük ve değişime açık olduklarını; NFT’ye gösterdikleri ilginin de bu anlayıştan kaynaklandığını söyledi.

Arşivlerinde orijinal reçeteler, menüler, ilk rakı reklamları, Tekel’in üretimde kullandığı fudurlar, eski kadehler gibi birçok obje bulunduğunu aktaran Azbazdar, şöyle devam etti:

“NFT’yi de ilk gördüğümüzde rakıya dair dijital bir eserin bu arşive yakışacağını düşündük ve türünün ilk örneği olan bu NFT’yi arşivimizin daha inovatif raflarından birine ekledik. Kültür sanata verilen desteklerin bütün topluma faydası oluyor. Neşeyi toplumsal resme çekebilmek için en önemli alanlardan birisi sanat. NFT ile birlikte radarımıza kripto sanatı da eklediğimizi söyleyebilirim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.