Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
BİST 9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Kapatılan Zaman Gazetesi yazarlarının yeniden yargılanmasına başlandı

Kapatılan Zaman Gazetesi yazarlarının yeniden yargılanmasına başlandı
13 Nisan 2021 16:06
413
A+
A-

Fettuhlahçı terör örgütünün (FETÖ) kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi’nin eski yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne’nin, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan aldıkları hapis cezalarının Yargıtay tarafından “eksik inceleme” nedeniyle bozulmasının ardından yeniden yargılanmalarına başlandı. Mahkeme, ilk yargılamada beraat eden Mehmet Özdemir hakkında yakalama emri çıkardı.

İlk yargılamada, Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis, Ali Bulaç ve Şahin Alpay ise ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne hakkındaki kararları “eksik inceleme” nedeniyle bozmuştu. İlamda, sanıkların eylemlerinin mevcut dosya durumuna göre “örgüte yardım” suçunu oluşturduğu, dosyadaki eksik incelemeler tamamlandıktan sonra karar verilmesi gerektiği kaydedilmişti. Ayrıca tutuklu sanık Mümtazer Türköne tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilirken, Mehmet Özdemir hakkında verilen beraat kararını “örgüt üyeliği” suçundan tutuklanması gerektiği belirtilerek bozulmuştu.

Bozma kararının ardından ilk duruşma Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ali Bulaç, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne ve sanık avukatları katıldı.

“NE YARDIM ETTİM NE DE ÜYE OLDUM”

Duruşmada savunma yapan Mümtazer Türköne, “Daha önce aldığım hüküm örgüt üyeliğiydi şimdi ki ise örgüte yardım. Ben örgüte ne yardım ettim ne de üye oldum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Şahin Alpay, Yargıtay ilamına karşı, “Yargıtay bozmasına uyulmasını talep ediyorum. Herhangi bir suç işlemedim” diye konuştu.

“BU LEKEYİ ALNIMDA TAŞIMAK VE BÖYLE ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Ali Bulaç ise savunmasında, “Örgüte yardım suçlarını reddediyorum. Ben bu yapıya yardımda bulunmadım. Yargıtay AYM’nin hakkımda verilen kararı görmezden gelmiş. Ben 55 yıldır yazarlık yapıyorum. Ben suçsuzum. Bu yaşımda 22 ay hapis yattım ama bundan şikayetçi değilim. Günahlarımın bedeli olarak sayıyorum. Bu kara lekeyi alnımda taşımak ve böyle ölmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZDEMİR HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI

Duruşma savcısı da görüşünde Yargıtay ilamına uyulmasını talep etti. Mahkeme, usul ve yasaya uygun bulunan bozma ilamına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Duruşmaya katılmayan Mehmet Özdemir hakkında yakalama emri çıkaran mahkeme, Hüseyin Gülerce, Binnaz Toprak, Ümit Toprak, Ümit Erol ve Zekeriya Tüzen’in tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.