Dolar 45,9257
Euro 53,5072
Altın 6.651,17
BİST 14.181,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 29°C
Cts 28°C

Kapadokya’ya Kurban Bayramı’nda 147 Bin Ziyaretçi

Kapadokya’ya Kurban Bayramı’nda 147 Bin Ziyaretçi
2 Haziran 2026 23:11
36
A+
A-

Kurban Bayramı’nın dokuz günlük tatilinde Kapadokya, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ziyaretçi çekti. Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verileri, bölgedeki açılmış müze ve ören yerlerinin oldukça hareketli olduğunu gösteriyor.

Bu dönemde Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirleri, Göreme Açık Hava Müzesi ile Karanlık Kilise ve Paşabağları gibi noktalar turist akınına uğradı. Toplam ziyaretçi sayısı 147.571 olarak kaydedildi.

En Çok İlgi Gören Yerler

Göreme Açık Hava Müzesi, bayram boyunca en fazla ziyaretçi çeken nokta oldu. Diğer öne çıkan ziyaretçi sayılarına göre; Paşabağları Ören Yeri’ni 17.990 kişi, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni 15.582 kişi ve Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni 13.263 kişi gezdi.



Bu veriler, bölgenin turizm açısından ne kadar canlı olduğunu ve ziyaretçilerin tarihi ile doğal mirası keşfetme isteğinin sürdüğünü ortaya koyuyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.