Dolar 47,5310
Euro 54,7518
Altın 6.191,99
BİST 13.410,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
32°C
Parçalı Bulutlu
Pts 31°C
Sal 33°C
Çar 34°C
Per 33°C

Gürlek: Yargıda Disiplin ve Suçla Kararlı Mücadele

Gürlek: Yargıda Disiplin ve Suçla Kararlı Mücadele
3 Ağustos 2026 15:04
36
A+
A-

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yargı teşkilatında yürütülen denetim ve disiplin uygulamalarına ilişkin bilgi verdi. Kamu düzenini bozan unsurlarla mücadele kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Gürlek, adaletin gereğini yerine getirirken makam, unvan veya nüfuz farkı gözetilmediğini belirtti ve bu yaklaşımın yargı mensupları için de geçerli olduğunu söyledi.

Denetim ve Disiplin Uygulamaları

Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının büyük çoğunluğu hukuka ve meslek onuruna bağlı şekilde görev yapmaktadır. Ancak hiçbir sıfatın ayrıcalık sağlamayacağı ilkesini hatırlatan Gürlek, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun denetim ile disiplin mekanizmalarını etkin şekilde işlettiğini ifade etti.



2026 Verileri

HSK İkinci Dairesi tarafından 2026 yılında 525 hâkim ve Cumhuriyet savcısı hakkında esasa ilişkin karar alınmıştır. Bu kararların 333’ü ile ilgili olarak; 168 uyarma, 24 kınama, 23 aylıktan kesme, 4 kademe ilerlemesini durdurma, 30 yer değiştirme ve 84 meslekten çıkarma yaptırımı uygulanmıştır.

Geleceğe Dönük Taahhüt

Denetim mekanizmalarını güçlendirerek adalet sisteminin hızını ve etkinliğini artırmayı sürdüreceğiz. Gürlek, dışarıdaki suç örgütleriyle mücadele ederken, yargı içinde hukuku ve meslek onurunu zedeleyen her türlü tutumla da kararlı şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.