Dolar 48,9997
Euro 55,7108
Altın 6.525,38
BİST 12.592,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

Gökhan Günaydın: Fatma Betül Sayan Kaya’ya ilişkin sorular ve 4,4 milyar lira iddiası

Gökhan Günaydın: Fatma Betül Sayan Kaya’ya ilişkin sorular ve 4,4 milyar lira iddiası
29 Eylül 2026 15:06
15
A+
A-

SPK’nın Tera Finansal Yatırımlar Holding işlemleriyle ilgili 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ve işlem yasağı kararı almasının ardından YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın önemli iddialar yöneltti. Günaydın, eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya ile eşinin ödemesi gereken tutarın eksik bildirildiğini savundu.

Günaydın, kurumun 25 Eylül 2026 tarihli bülteninde yer alan düzenlemeye atıf yaparak bazı isimlere etkin pişmanlık kapsamında 15 gün süre tanındığını, bu listede Kaya ve eşinin yer almadığını söyledi. Durumu hem usul hem de hesap açısından eleştiren Günaydın, ödenmesi gereken miktarın iki katı olması gerektiğini belirtti.

Liste ve etkin pişmanlık tartışması

Günaydın, bültende isimleri sayan listede Emre Tezmen, Kadir Boy, Abdülkadir Özkan ve diğerlerinin bulunduğunu; ancak Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinin bu listeye konmadığını vurguladı. “Bu listenin içerisinde Fatma Betül Sayan Kaya’yı ve eşini gören var mı? Yok.” ifadeleriyle yapılmış seçici bir uygulama olduğuna dikkat çekti.





Ödenmesi gereken tutarın hesabı

Eski bakanın ödediği tutarın tek başına yeterli olmadığını savunan Günaydın, iddiasına göre ödenecek tutarın haksız edinimin iki katı olması gerektiğini söyledi. Buna göre 2,2 milyar lira ya da 2,1 milyar lira olarak anılan ödemelerin karşılığı olarak 4,4 milyar lira gibi bir rakam öne sürüldü. Günaydın, şu soruyu sordu: “O para Hazine’ye kaydedilince, bu kişiler bütün soruşturma ve kovuşturmalardan muaf mı olacak?”

Fon mağdurları ve Hazine’ye aktarım eleştirisi

Günaydın ayrıca, paranın Hazine’ye aktarılmasının mağdur olan fon sahiplerine doğrudan bir fayda sağlamadığını belirtti. “Vatandaşın cebinden aldığınız parayı Hazine’ye aktarıyorsunuz; o parayı mağdur vatandaşın cebine vermiyorsunuz.” sözüyle uygulamanın adalet ve mağduriyet giderme açısından eksik kaldığını öne sürdü.

SPK bültenindeki düzenleme maddesine atıf yapan Günaydın, Özata Denizcilik pay piyasasında yapılan işlemlerle ilgili olarak haksız yolla elde edilen paranın iki katının iadesi halinde etkin pişmanlıktan yararlanılabileceğini hatırlattı ve bu düzenlemenin neden bazı isimler için işletilip bazıları için işletilmediğini sorguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.