Dolar 50,0223
Euro 56,2573
Altın 6.499,40
BİST 11.558,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Yağmurlu
Bursa
22°C
Yağmurlu
Çar 17°C
Per 13°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Galatasaray’da Aleksey Batrakov İki Gol Attı

Galatasaray’da Aleksey Batrakov İki Gol Attı
4 Kasım 2026 14:50
18
A+
A-

Galatasaray’da Aleksey Batrakov Gündem Oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında Stuttgart’ı 2-0 yenen Galatasaray, Aleksey Batrakov’un çarpıcı performansıyla dikkat çekiyor. Bu Rus futbolcu, attığı gollerle ve oyun içindeki etkisiyle adından söz ettiriyor.

Batrakov, ardı ardına oynadığı üç resmi maçta gol atma başarısını gösterdi. Sosyal medya üzerinde de popülaritesi hızla artıyor. Lokomotiv Moskova’dan Galatasaray’a geçmeden önce 94 bin 400 takipçisi bulunan genç futbolcunun, günümüzde 1 milyon takipçisi var. Bu, takipçi sayısında yüzde 959’luk bir artış anlamına geliyor.

Stuttgart karşısında kaydettiği iki gol, onun Galatasaray tarihine geçmesini sağladı. İlk 15 dakikada iki gol atan futbolcu, bu başarıyla Şampiyonlar Ligi maçlarının ilk çeyreğinde bu başarıyı elde eden ilk oyuncu oldu. Aynı zamanda, bu maçta iki gol atan en genç futbolcu unvanını da kazandı.





Batrakov, bir Şampiyonlar Ligi sezonunda 4 gol atan üçüncü yabancı futbolcu olarak kayıtlara geçti. Bu başarı, daha önce Brezilyalı Jardel ve Nijeryalı Victor Osimhen’in ardından geldi. Batrakov, gollerin yanı sıra isabetli pasları ve sahada yaptığı mücadele ile takıma önemli katkılar sağladı.

Oyunun temposunu yükselten ve top kaybında dikkatli oynayan Batrakov, sezon başından beri takımın oyun organizasyonunda belirleyici bir isim oldu. UEFA’nın verilerine göre, bu futbolcu “Devler Ligi”nde 105 pas denemesinin 88’inde isabet sağladı. Ayrıca, Kat edilen mesafe açısından takımın dördüncü sıradaki oyuncusu olarak 37,7 kilometre kat etti. Bu alanda, Lucas Torreira 43,4 kilometre ile ön planda bulunuyor.

Batrakov, Şampiyonlar Ligi’nde dört maçta toplamda 284 dakika sahada kaldı. Futbola Lokomotiv Moskova’nın altyapısında başlayan Batrakov, 2022 yılının yazında Lokomotiv Moskova II takımına yükseldi. 2024 yılının Ocak ayında A Takım’a geçiş yaptı ve burada 84 karşılaşmada 34 gol ve 23 asistlik bir performans sergiledi. 2026 yılının Ağustos ayında ise ilk kez yurt dışında Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Rusya Milli Takımı formasını da 15 maçta giyerek 4 gol attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.