Dolar 49,8372
Euro 55,4536
Altın 6.486,56
BİST 11.151,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Çok Bulutlu
Bursa
21°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde 2 Oyuncu Disipline Sevk Edildi

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde 2 Oyuncu Disipline Sevk Edildi
28 Ekim 2026 09:51
33
A+
A-

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinde Kargaşa

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşen derbiye dair sevk bilgilerini açıkladı. Bu doğrultuda, Archie Brown ve Abdülkerim Bardakçı “saldırı” suçlamasıyla disipline sevk edildi.

PFDK’nın açıklamasına göre, 26 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki unsurlar nedeniyle Galatasaray A.Ş. Kulübü, çeşitli maddeler uyarınca PFDK’ya sevk edildi. Bu sevkler arasında “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “talimatlara aykırı hareketler” yer aldı. Ayrıca, Galatasaray futbolcusu Abdülkerim Bardakcı’nın maç içindeki “saldırısı” dolayısıyla tedbirli olarak sevk edilmesi kararlaştırıldı. Kulüp görevlisi Serhat Doğan da benzer şekilde, “saldırı” ve “talimatlara aykırı hareket” nedeniyle tedbirli bir sevk yaşadı.

Fenerbahçe A.Ş. Kulübü de, maçta yaşanan “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” sebebiyle PFDK’ya sevk edilirken, takımın 5 futbolcusunun sarı kart ve bir futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle ayrıca sportmenliğe aykırı hareketler ele alındı. Fenerbahçe futbolcusu Archibald Norman Brown’un saldırısı da aynı şekilde tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi. Kulüp görevlisi Ahmet Aytar, “talimatlara aykırı hareketi” yüzünden tedbirsiz bir sevkle disipline yönlendirildi.





DİSİPLİNE SEVK EDİLEN İSİMLERİ BEKLEYEN CEZALAR

Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’un, PFDK tarafından değerlendirilmesi gereken davranışları, Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi kapsamındadır. Bu maddede belirtilen “saldırı” nedeniyle her iki futbolcunun 5 ila 10 maç arasında ceza alması muhtemeldir.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında RAMS Park Stadyumu’nda oynanan maç sonrasında, sahada gerginlikler ortaya çıktı. Maç bitiminde, oyuncular arasında kavga yaşandı. Bu kargaşaya teknik heyet üyelerinin de dahil olduğu gözlemlendi. Abdülkerim Bardakcı, Archie Brown, Kerem Aktürkoğlu ve Roland Sallai maç sonrasında kart gördü. Özellikle Kerem Aktürkoğlu’nun Roland Sallai’nin üzerine doğru yürüyerek gerilimi artırması dikkat çekti. Bu gerginlik sonucunda her iki oyuncu sarı kartla cezalandırıldı.

Maçın sonunda ise Archie Brown ile Abdülkerim Bardakcı arasında bir başka çatışma patlak verdi. İki oyuncu yerde savrulurken, hakem bunu kırmızı kartla değerlendirdi ve her ikisini sahadan attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.