Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32°C
Açık
Bursa
32°C
Açık
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 31°C

Filenin Sultanları finalde

Filenin Sultanları finalde
6 Eylül 2026 13:22
35
A+
A-

CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde millilerimiz Sırbistan’ı 3-0’la geçerek finale yükseldi. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşma sonrası hem saha içinde hem de dışarıda yoğun duygular yaşandı.

Maçın ardından yaşananlar, net bir tavır ve karşılıklı tepkilerle gündeme oturdu. Taraftarların ve yöneticilerin tepkileriyle birlikte saha dışı gerilimler de ön plana çıktı.

Vargas ile Terzic arasında gergin an

Soyun odasına doğru ilerleyen Melissa Vargas ile Sırbistan başantrenörü Zoran Terzic kısa bir yüzleşme yaşadı. Vargas, Terzic’e bir şeyler söyledi; eski hocasının sözlerine anında yanıt beklemeden imalı bir gülümsemeyle yoluna devam etti.



TVF Başkanı’ndan sert yanıt

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, maç sonu yayında Terzic’in sözlerine açıkça tepki gösterdi. Üstündağ, Türkiye’de kimsenin haksızlığa uğratılmayacağını vurgularken, Sırp çalıştırıcıya yönelik olarak “Türkiye’de iş aramasın” ifadesini kullandı.

Üstündağ sözlerinde özellikle devşirme oyuncu söylemine sert çıktı ve şu vurguları yaptı: “Bu ülkeden ekmek yiyorsunuz… Bu ülkenin milli takımı ve kulüplerinde görev almak için gayret sarf edip istekte bulunanlar var.” Ayrıca bazılarının geçmişteki destekçi taraftarın önünde provokatif davrandığını belirterek, bu tavrın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Üstündağ’ın soruları ve vurguları

Başkan, devşirme eleştirilerine karşı somut sorular yöneltti: Soruyorum: Bošković acaba Sırp mı? Ablası hâlâ Bosna’nın kaptanı. Kurtagić nereli? Vargas’ın pasaportu son ana kadar Sırp mıydı? Bu tür çıkarımlarla bir yere varılamayacağını, takımın sahada en iyi cevabı verdiğini belirtti.

Terzic’in açıklamaları neydi?

Sırp teknik adam Zoran Terzic, Filenin Sultanları’ndaki bazı oyuncuları hedef alarak, voleybolda değişen kurallara dikkat çekti ve “Türkiye, yalnızca Türk oyuncularla oynasaydı hiçbir sorun olmazdı… Önceden birden fazla devşirme oyuncuya sahip olmak hayal bile edilemezdi, şu anda Türklerin iki tane var, yakında üç, dört… hatta tüm kadro olabilir” şeklinde konuştu.

Bu sözler hem spor kamuoyunda hem de federasyon yetkililerinde rahatsızlık yarattı; Türkiye cephesi ise sahadaki sonuçla ve yöneticilerin açıklamalarıyla karşılık verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.