Dolar 48,2951
Euro 55,9491
Altın 6.684,75
BİST 14.229,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Açık
Bursa
30°C
Açık
Çar 33°C
Per 32°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Eski Bakan Şahin’in Tahsisli Araçları ve İddialar

Eski Bakan Şahin’in Tahsisli Araçları ve İddialar
2 Eylül 2026 12:24
12
A+
A-

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında, adına tahsis edilen araçların kullanımı ve bu araçların bazı suçlamalarla ilişkilendirilmesi üzerine dikkat çeken iddialar ortaya kondu. Şahin, araçların fuhuş için kullanıldığı yönündeki suçlamalar hakkında bilgisi olmadığını savundu ve bazı kiralama işlemlerinin eski danışmanı tarafından yürütüldüğünü belirtti.

İfade tutanağına göre, soruşturmada adı geçen çok sayıda kişi sorulurken Şahin birçok ismi tanımadığını söyledi; yalnızca birkaç kişiyi tanıdığını veya basından duyduğunu aktardı. Araçların tahsis tarihleri, trafik kayıtları ve kiralama sözleşmeleri dosyada ayrıntılı olarak incelendi.

Tahsisli araçlarla ilgili açıklamalar ve kira işlemleri

Şahin, kendisine tahsisli araçları normalde kendisinin kullandığını fakat bazı dönemlerde kimin kullandığını bilmediğini ifade etti. Bir araçla ilgili olarak “Bu aracı en son Haziran ayı içerisinde kullandım. Sonrasında kimin kullandığını bilmiyorum” dedi. Aracın bir kısmının şirketten kiralandığı, sözleşmede yıllık kira bedelinin sembolik olarak 1.000 TL gösterildiği ve ödemelerin çoğunlukla elden gerçekleştiği açıklandı.



Dosyada 34 SL 313 plakalı Volvo S90, 34 S 7815, 34 RM 8677, 34 EMT 156 ve 34 MES 340 plakalı araçların ayrı ayrı sorgulandığı; bazı plakaların belirli tarihlerde trafik kontrollerine girdiği belirtildi. Şahin, bazı plakaların adıma yeni tahsis edildiğini ve plakayla daha önce kontrol edilen kişileri tanımadığını söyledi.

Belarus bağlantıları ve konuklar

İfadelerde, bazı araçların Belarus’tan gelen konuklara verildiği, bir aracın Bodrum’da kaza yaptığı ve bunun üzerine başka bir plakanın temin edildiği aktarıldı. Şahin, araçların Belaruslu konuklarla ilgili işlemlerinin büyük ölçüde eski danışmanı Ömür Yücel tarafından yürütüldüğünü belirtti. Yücel ise araçların teslimi, çakarların sökülmesi ve heyetle yapılan süreçlere dair ayrıntılar verdi.

Fuhuş iddiaları ve ihbarlar

Dosyada 2011 tarihli bir ihbar da yer aldı; ihbarda bazı kişilerin Belarus’tan kadın getirdiği ve fuhuşa yönlendirdiği iddia ediliyordu. Şahin, o dönemde İçişleri Bakanı olduğunu ancak bu iddialara dair herhangi bir duyum veya bilgisi bulunmadığını söyledi. İhbarda adı geçen kişilerle tanışıklığını kabul etti fakat fuhuş iddialarından haberi olmadığını savundu.

Eski danışmanla çelişen ifadeler

Soruşturma kapsamında Şahin ile eski danışmanı arasında çelişkiler göze çarptı. Yücel’in telefonunda konsolosluk yazışmaları ve bazı yabancı uyrukluların vize işlemleriyle ilgili kayıtlar bulunduğu iddia edildi. Yücel, birkaç kişinin vize girişimlerini Şahin’in bilgisi dâhilinde yaptığını öne sürerken Şahin bunu reddetti: “Ömür Yücel isimli şahsa bu konuda herhangi bir talimat vermedim. Bunlardan benim kesinlikle bilgim ve haberim yoktur.

Soruşturmaya ilişkin hukuki süreç

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahin hakkında iki ayrı suçtan adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti. Savcılık, TCK kapsamında “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “suçluyu kayırma” suçlamalarını gündeme getirdi ve yurt dışına çıkış yasağı isteminde bulundu. Soruşturma; trafik kayıtları, tahsis tarihleri ve Belarus bağlantılı temaslar gibi delillerle birlikte değerlendirilmek üzere sürdürülecek.

Şahin’in savunması olarak, tahsisli araçların amaç dışı kullanımının kendisinin bilgisi dışında gerçekleşmiş olabileceğini ve bunun güveni kötüye kullanma kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirttiği, ayrıca konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğu ve tahsisleri iptal ettirdiği kayda geçti. Eski danışmanının yabancı uyruklu kişilerin vize işlemlerine yardımcı olduğunu kabul ettiği ancak bunun kendisinin talimatıyla yapılmadığını tekrar vurguladığı ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.